По Новім році, перед Різдвом, ставсі в нашім місті алярм*. Мешканці сорок семого будинку по вулиці Трускавецкій так сі нажерли пляцків* на Новий Рік, жи в них аж калінізація сі забила. Про то сі довідав начальнік ЖЕКу Джєк Штепанишин. Зірвавсі на рівні ноги посеред ночи і полЕтів її р'ятувати, тоту калінізацію. І вр'ятував !
Всьо файно було, але за пару днів ситуація сі повторила і, визволивши в семий раз мешканців від встиду, наш Термінатор зачєв мислити. Після пітигодинної напруги залишків внутрєнностєй черепної коробки, він надів міліцейску фуражку і рєзко провів расслєдованіє... Потомка сі переодів у суддівску мантію і виніс вирок :
- Стєгнути з усіх засранців сороксемого по сто шіст гривень ! -,
і гримнув по мармуровім бляті* шіснайцітикільовов гирьов. Блят тихо розколовсі, дружина Джєкова дістала атак серці*, а він гордо пішов виконувати постановлєніє. Написав всім записки, жи як не дасте грошів, я вам воду перекрию. Але мешканці ше не відойшли від свєт і не виконали рішення того поважного органу, яким себе возомнив наш містер Джєк.
І тодий, посидівши троха на білім вазонку, зібравши в купу весь свій антелєкт, герой міста нафтовиків, вийшов з тулєту на тропу вайни.
І, з криком «Водоканал — банзай !», перекрив жителям воду. Але містяни мают страшенну алєрґію на такі дєйствія і тому викликали мєстного Бетмена і депутата міськової ради в єднім кєлішку, Олька Правого. Той прилЕтів швидко, як на вибори. І зачєв дзвонити до головного мера міста пана Ігорка Попелівского. Той му повів, жи нич не чув, ніц не знає, навит не відає жи така вулиці в місті є. Тодий Олько, зібравши в кулак всю свою бетменську силу волі, зателєфонував в ПОМИЛіцію*, котра приїхала і запровадила Джєка з солодкого сну у кримінальну реальність...
Побєдітєлі радісно махали начальніку ЖЕКу середніми пальціма і показували шось на згині ліктя. А той з уазіка репетував :
- Мешканці сороксемого — збоченці ! У них калінізація потерпає від ріжного роду іздєватєльств !
Вечоріло...
З перший вуст записав, завше ваш Яків Кутовий.
P.S. А як з тов дератизаційов теперка буде, містер Джєк ? P.S.S Хто себе пізнав, не тіштесі, то не про вас !
*алярм — надзвичайна подія, пляцки — тістечка, блят — столешниця, атак серця — серцевий напад НЕ від кохання, помиліція — від слова'помилка"