Перш за все, потрібно, звичайно, обговорювати не форму, а зміст. Хоча, очевидно, що одне з другого випливає.

Бо поміж всіх цих «чуваків» і «дівчьонок», які розривали епоху, як то Гуттенберг (дорогі поліграфісти, з минулотижневим святом вас, до слова), були абсолютно дивні меседжі про відсутність в Україні електрокарів і інфраструктури для них, дігіталізіції і розвитку відновлювальної енергетики.

Я лиш слухала і думала, чи знає він про те, як розвинулась мережа заправок для електрокарів за крайні п'ять років (Кому цікаво, карта — https://www.autocentre.ua/…/karta-zapravok-dlya-elektromobi…, якщо зміните масштаб, то побачите, що їх значно більше, ніж на перший погляд)? Чи знає про те, що в Україні розмитнення-оформлення електрокарів фактично безкоштовне (мито 0%, ПДВ – 0%, акцизний збір – 0 грн)? Чи знає, що у 2018 році в Україні було куплено 5,6 тисяч електромобілів (проти 5 таких ТЗ у 2013-му році та 39 — у 2014)?

Чи знає про те, які держпослуги громадянин України дійсно може отримати через інтернет? Про електронний підпис? І про те, що от вже декілька років навіть фізособа, яка отримує закордонні прибутки або роялті, може їх задекларувати за п'ять хвилин через електронний кабінет платника (хоча п'ять років тому це не вбачалося можливим навіть на горизонті)? Про те, як швидко і зручно зараз можна оформити-переоформити рухоме і нерухоме майно, зареєструватися за місцем проживання тощо? Про миттєві p2p банківські (саме миттєві і саме банківські) перекази, які наразі нереалізовані у багатьох розвинених країнах?

Чи знає, скільки за крайні п'ять років постало сонячних та вітрових електростанцій? Чи знає про норвезький проект із зведення величезної вітрової електростанції на Херсонщині — на самісінькому кордоні з окупованим Кримом на 400 млн євро інвестицій? Чи знає він, що тарифи завдяки відновлювальній енергетиці зменшити неможливо. Ну, хоча б тому, що зелена енергія значно дорожча від звичайної. Вона від цього не стає менш привабливою, ясна річ, адже ці технології дозволяють нам піклуватися про майбутнє. Але це точно не про тарифи.

Ні, я не ставлю риторичних питань і не жартую. Я прямо запитую: знає чи ні? Бо, якщо знає і просто маніпулює інформацією - то суддя йому Бог і український народ (кому як ближче). А якщо просто цього не знає — то це означає, що кричуща некомпетентність набирає нових рис і барв. Ну, не діти ж малі. Мало просто покричати на урядовців і сказати, що вони нічого не зробили. Треба ж таки дізнатися, що насправді вони зробили, що — ні, а що — в процесі.

https://www.facebook.com/kavun.gala/posts/29655234...