«Украіна – православная страна», «тєрріторія канонічєскаго православія», «ми вєрующіє»...

Якщо послухати наших співгромадян, а також політиків і попів, то ледь не 99% жителів України вірують в котрогось із богів, а 90% із тих, що вірують – православні на всю свою православну голову. Окай.

5bd6f3e72410f.jpg

Нехай Всеукраїнська рада церков, чи як воно там називається, звернеться до якогось із суб'єктів законодавчої ініціативи з пропозицією: закріпити Законом України обов'язок усіх «вірян» реєструватись у встановленому порядку і – головне! – платити за привілей бути праведним вірянином, наприклад, 1/10 від власних доходів, як того вимагає, скажімо, християнський бог у одному зі своїх творів (здається, «Біблії». Видавництво й рік видання не пам'ятаю).

Як думають шановні читачі: скільки відсотків громадян України задекларувало б власну релігійність і чесно платило відповідну суму? Невже таких було б більше, ніж тих, хто прозоро й чесно сплачує податки? На мою думку – навряд. Якщо хтось з присутніх готовий платити десятину – я надішлю вам номер рахунку.

Що ж до тих, котрі на вказаний рахунок грошей не перерахують, висновок простий: ніякі ви не християни/мусульмани/іудеї/кришнаїти/тощо. Відтак – всі свої розумування й моралізаторство можете запхнути до тієї ж дупи, де перебуває ваша совість у моменти, коли комусь потрібна реальна допомога, а ви нічого «не чуєте» і «не бачите».

Амінь.

Примітка: Всіх, хто не платитиме десятину, чекатиме не небесна, а земна кара...

П.С. А Фройд сказав: «Чим бездоганніша людина зовні – тим страшніші демони у неї всередині». Якось так... А батько Фройда – родом з України.