Небувалі пристрасті киплять довкола буденного факту – виборів Гендиректора Національного заповідника у Лаврі. Нині цим символічним закладом керує ретельно відібрана кремлівськими попами і затверджена біглими злочинцями Януковичем і Азаровим, особа.

За чисельними повідомленнями ЗМІ, саме у Лаврі розміщені тіньові резидентури російських спецслужб і чи не половина «монахів» і «попів» є кадровими офіцерами ФСБ, ГРУ, СВР РФ. Все дуже зручно – потрібні чиновники центральних органів влади України, що розміщені поруч, завжди можуть забігти помолитися і «висповідатися» про державні секрети України, у тому числі…

В принципі, всіх «прихожан» Лаври з АП, КМ, ВРУ, а особливо центрального апарату СБУ, МОУ, МВС, можна сміливо заарештовувати і звільняти з роботи. То є фактично відкрита або шпигунська агентура, або відкриті агенти впливу Путіна. Але, ту систему, вірніше закритий клуб відкритих ворогів України, можна буде знищити лише після повного перезавантаження президентської вертикалі і очищення СБУ, яка далі зробить те, що повинна…

Отож, кілька місяців тому почалася масштабна операція ФСБ з закріпленням у Лаврі, в тому числі і через «ручного» директора, з кодовим позивним «Румин».

Безпосереднім керівником операції став ще недавно переконаний комуняка, комсорг Київського універу, однозначний стукач КГБ УССР, а як ми бачимо нині ймовірно, і путлеровських спецслужб, екс-міністр, екс-віцик КМУ і ВРУ Коля Т. Це той безцінний культурологічний кадр, що відмив купу бюджетних коштів через контрольовані громадські канторки, кажуть має безкоштовний офіс саме у Лаврі, ще й має совість встановлювати на території Заповідника меморіальні знаки з власним прізвищем!

Коля навіть не побоявся стати членом виборчої комісії «від колективу» заповідника! На момент жеребкування кандидатур від громадськості, «підігнали» з десяток підконтрольних ГО, представники двох з яких, у комісію увійшли. Як і планувалося.

Журналістам і патріотичній громадськості довелося жорстко включитися, попередивши через пресу і сайт «Музеї України» про сумні наслідки виборів, в результаті яких ФСБ почне цілком законно і відкрито ще 5 років повністю контролювати Лавру. Як церковну, так і музейну!

Це під час російської окупації Криму, частини Донбасу і щоденних бойових дій ЗСУ з кадровими військовими РФ і найманцями – громадянами Росії.

Підкреслю, драма розгортається в серці Києва, на Печерську, в урядовому районі!

Прикметно, що наш красивий міністр-конферансьє, проблемами музеїв взагалі і стратегічними виборами у Лаврі, якось не дуже переймається, на публікації не зважає, на щоденні піврічні вже пікети співробітників Національного музею історії України, уваги не звертає. Як і його чарівна «команда».

Спасибі сепарській, проросійській і російській пресі, що істерично підхопила наші публікації, спеціально написані у провокаційному стилі. Відповідно, момент потрапив у моніторинг досвідчених людей з патріотичними переконаннями, і керівникам Мінкульту хтось і щось дуже дохідливо пояснив про значення заповідника у Лаврі для національної безпеки і оборони.

Увімкнули увагу заступниці міністра Тамари Мазур, яка типо опікується іноді музеями і заповідниками. Хоча, було вже пізно. ФСБ, через безжально спалену агентуру, вже мала 5 з 9 членів виборчої комісії. Кадр з позивним «Румин» залишався. Перше засідання комісії все показало. І здається всі ті видатні замасковані проросійські симпатики, мають бути пильно вивчені залишками контррозвідки України. Особливо, Колян, що знахабнів аж занадто. Настільки, що експерти вже питають, чи залишилася за ним держохорона…

Цікаво, що молода і красива заступниця Мінкульту Тамара Мазур (бо здається, Міністр-конферансьє на таке просто не здатен), швидко знайшла єдино правильний вихід. Взяла під жорсткий контроль чотирьох членів комісії, чимось на них повпливала, в результаті чого, зник кворум – бо у вирішальний день члени на засідання не прийшли і взагалі «кудись поділися»!

Поки лаврсько-кремлівська агентура обурювалася, вимагала демократії, організовувала «мітинг протесту», призначала нову дату засідання комісії, на сайті Мінкульту виникло коротке повідомлення:

«У зв'язку з відсутністю кворуму під час проведення другого засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника засідання є таким, що не відбулося. Таким чином, переможця конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника не визначено.

Дату оголошення повторного конкурсного добору буде розміщено на офіційному сайті Міністерства культури України».

Колян з ошалілими кремлівськими посіпаками, збирає антимінкультівський мітинг, проводить прес-конференцію в Укрінформі, на яку, як досвідчений провокатор не приходить. Раптово на Тамару Мазур оприлюднюють цілі досьє і різноманітний «компромат», роздобути які без допомоги певних закордонних спецслужб не просто…

Здається життєвий шлях деяких лаврсько-промосковських активістів найближчим часом теж дослідять… Рашистське нахабство повинне мати межу! Особливо під час війни… І погрози…

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2296192-...

Таке враження, що ніхто не розуміє, на кого і на якого Путіна ті хлопчики працюють, щось белькочучи про любофф до України. Наслухалися, знаємо.

Сценарій далі розвиватиметься традиційно. Днями повинні призначити «потрібного» в.о. гендиректора Нацзаповідника у Лаврі. Не здивуюсь, що то буде якийсь полковник СБУ у відставці, залюблений в українські музеї, чи ідеологічно просунутий учасник АТО з активною ветеранською організацією…

Подивимось…

Відповідно, колись оголосять про початок нового конкурсу. Від «колективу» підуть інші люди. Мінкульт отримає 6 впевнених голосів.

Вже зовсім інша історія, хто буде відбирати кандидатуру нового гендиректора, хто саме то буде…

Головне, аби професіонал і патріот України.

Проросійське болото у Нацзаповіднику Лаври час ЖОРСТКО зачистити, повернувши святиню українському народу.

А Тамара Мазур – молодець! Заслуговує на орден!

Мінкульт блискуче переграв ФСБ!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України»