Карикатурист Жора Ключник продовжує дивитися новини по телевізору. А потім пояснює їх всім доступною графічною мовою.

В результаті, виник якийсь кумедний паралельний телевізійно-карикатурний світ. Який живе за своїми законами, впливаючи на життя мільйонів глядачів.

До речі, глядацька аудиторія у Жори Ключника дійсно багатомільйонна. Кожна його карикатура, розміщена на персональному сайті та у Фейсбуці, миттєво поширюється соцмережами, сайтами, форумами, проникає у ЗМІ та на телебачення.

Особливо «люблять» Жору в Росії, чиїх вождів він регулярно зображує, відгукуючись на резонансні події у недоімперії.

Не любить Жору і чільна українська влада. Адже, останнім часом він перетворився на «персонального карикатуриста» нашого улюбленого гаранта Петра Олексійовича Порошенка. Жора чесно висвітлює всі неймовірні досягнення нашого дорогого очільника. Що викликає форменну істерику у проплачених шакалів-порохоботів, які Жору нещадно критикують, звинувачують у «агенстві кремля», та продажність опозиції.

Словом, Жору не любить корумпована влада, бариги, пропутінці, парахаботи і різнокаліберні негідники.

Нормальні люди Жору обожнюють, лайкають, поширюють і щиро люблять. Це його головна нагорода. Офіційних орденів нема, і мабуть ніколи не буде. Єдиний неформальний титул Георгія Ключника – член редколегії журналу «Музеї України» і віртуальна посада художнього директора Музею плакату України, який теж існує в інтернеті. Мабуть треба намалювати Почесну грамоту і кавоварку…

Нам вдалося організувати лише одну виставку Жори Ключника на Троєщині. За цієї влади жоден державний музей чи заклад культури Жору виставити не ризикнуть. А приватні галереї побояться…

Залишається широкий паралельний світ інтернету. І щира народна любов до таланту Георгія Ключника. Що теж немало!

Все буде добре! Колись…

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», директор Музею плакату, персональний критик Георгія Ключника