Створено серію Плакати протесту Юрія Неросліка. Фактично, маємо виставковий комплект, який ніхто не ризикне офіційно виставити в державному музеї, школі, в офісі органу управління…

Таке враження, що повертаються бурхливі часи Януковича з цензурою, темниками, жорстким ідеологічним регулюванням.

Рейтинг нинішньої «майданної» влади, що складається з типових олігархів-корупціонерів, вже менше статистичної похибки. Спостерігаємо провали в економіці, примітивний стиль управління, розачарування діями чиновників нашими західними друзями. Низький рівень життя. Крадуть… Нахабно…

Реформи підміняються крадіжками і аферами.

Цю владу треба поміняти, а краще, перевірити, арештувати, судити і жорстко покарати – з тотальною конфіскацією награбованого.

Саме такі ідеї заклав у свої нові плакатні роботи доброволець 92 бригади ЗСУ, арт-директор Музею плакату при журналі «Музеї України» Юрій Нерослік.

Відчувається вплив ідей Партії снайперів…

Юрій Нерослік – активний учасник Майдану. Патріот з Харкова.

У найважчі місяці 2014, записався добровольцем. Їх загін намагався пробитися до оточених під Іловайськом. Колону розметало російською артилерією. Юрія контузило. Кілька днів пішки виходили до своїх. В полон не здалися. Потім бойові будні під Щастям.

Всі ті місяці молодший сержант Нерослік малював яскраві патріотичні плакати, багато з яких стали символами цієї не дуже оформленої війни. Демобілізувався. Став волонтером.

Разом з Музеєм плакату, Юрій розгорнув кілька сотень виставок в зоні АТО і в мирних областях. Його роботи добре знають в армії, МВС, НГУ, добробатах. Хоча, офіційного визнання так і не було.

Зрозуміло, з початком масових протестних рухів проти недолугих дій влади, корупції, Юрій Нерослік підтримав антикорупціонерів своїм талантом.

Деякі роботи публікуємо. Активістам радимо роздруковувати плакати Ю.Неросліка на принтерах, розвішувати в публічних місцях, поширювати на мітингах.

Все повторюється. Революції тривають. І все це починає напружувати – коли оберемо достойну владу і почнемо жити нормально?

Як і має бути з великою європейською нацією.

А поки – знову плакати протесту…

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при часописі «Музеї України»