Карикатурист Жора Ключник продовжує посміхати своєю творчістю. Хоча, в реальному житті якось уже і не смішно…

До речі, днями, з автором цих рядків сталася гумористична пригода. Свого часу, ми познайомилися з Жорою Ключником і плакатистом Юрієм Неросліком через Фейсбук у дні Майдану. Вірніше, через мега-популярну сторінку Музею плакату України, пізніше знищену рашистами. Всі ми постійно були в «бані», наші профілі блокували, ламали, крали, вони кудись зникали… Ми створювали нові…

Днями, несподівано, в моїй електронній скриньці виникає лист від «Злобного Факебука» з пропозицією повернутися до керування моїм же профілем, який зник у вересні 2014 року, разом з 3100 друзями! Нормальний трирічний «бан»!

Але, одна умова: дозволити знищити 150 зображень де є пропаганда фашизму і елементи порнографії. Альбом надіслали – майже всі плакати Майдану-початку війни з рашкою за 2014 Юрія Неросліка і тодішні карикатури Жори Ключника.

Як я зрозумів, Нерослік – фашист, Ключник – порнограф…

Посміявся – погодився. Факебук миттєво знищив зображення, мені повернули блудний профіль. Попросили поставити чітке фото на аватарку, аби впевнитися, що то саме я. Поставив фото січня 2015 з блок-посту під Щастям в зоні АТО. В руках – кулемет. Факебук знову побачив у цьому пропаганду фашизму, фото видалили, мене забанили на добу.

Продовжили цю захопливу гру. Ставлю фото з Слов`янська-2014, база бату «Київ-2», в руках снайперська гвинтівка. Факебуку сподобалося – пропустив. Явний фанат моєї Партії снайперів…

За кілька днів профіль знову зник без пояснень. Просто зник. Почали вимагати підтверджень, що я то я! Мобільного телефону, поштової скриньки, якихось тестів виявилося мало. Попросили надіслати сторінку з паспорта. З реготом надіслав. Погодилися, що я є я, але профіль не повернули – блокований.

Зрозуміло, що я відразу поширив нові плакати Юрія Неросліка і карикатури Георгія Ключника. До речі, активістів Музею плакату України при часописі «Музеї України», якому виповнилося 6 років!

Тож вітаємо наших прихильників новою підбіркою неймовірних робіт художнього директора Музею плакату, одного з кращих карикатуристів України і Східної Європи – Георгія Ключника.

Карикатура – то сила!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату України

Більше малюнків на сайті Жори Ключника – http://jjoriki.com/