Хтось і правда вірить, що проголосований у першому читанні ВРУ Закон України «Про антикорупційний суд» здатний змінити ситуацію із корупцією?

Даний орган дійсно зможе ув'язнити високопосадовців-хабарників?
Сміх та й годі!

Вангую: Антикорупційний суд доповнить колоду бездіяльних атикорупційних органів, таких, як САП і НАБУ.
А, знаєте чому?
Спочатку потрібно розібратись у причинах, що не дозволяють виконувати функції по боротьбі із корупціонерами, діючим на сьогодні органам суду.
А, заважає перш за все те, що судівський апарат на 90% складається із старих «ручних» суддів, що з однієї сторони прогнилі наскрізь хабарники, а з іншої сторони, є зручними для будь-якого режиму. Будь-то режим Порошенка, Януковича чи навіть Ющенка.
На кожного із них у СБУ давно є досьє, кожен із них просто маріонетка!
Коли над черговим високопоставленим корупціонером нависає домоклів меч покарання за хабар чи корупцію, починається довгий шлях перемовин із вищестоячим керівництвом, який закінчується «прийняттям правильноЇ пози» першого під останнього (незабутня справа Насірова).
А, що ж новий орган?
Славний гарант, що є автором згаданого вище законопроекту, «мав на увазі» висновки Венеціанської комісії та міжнародних партнерів. Бо, висновки ті йдуть у розріз із можливістю формування ним чергового ручного апарату, що буде удавати активну боротьбу із корупцією!
МІжнародна спільнота хоче мати вплив на формування складу Антикорупційного суду, його членів, їх біографій, можливих конфліктів інтересів (пам'ятаєте, як нєкій Голова НКРЕП «молодий орел» Вовк, продає країні вугілля по ціні доставки із Роттердаму, при тому, що він сам у минулому є працівником цукерні Шоколадного гаранта! То, і є конфлікт інтересів, то і є «незалежність органу»).
Та, повернемось до теми антикорупційного дна!
Гарант протягне резину до майбутніх виборів, так і не змінивши законопроект (хоча міг би подати новий за своєї редакції). Закон таки проголосують у другому читанні. А, потім окремим пакетом правок запропонують подати висновок Венеціанської комісії, за які ні в якому разі не назбирається 226 голосів нардепів (у зраді цього скликання, то точно).
Почнуть формувати новий орган, який ще більше роздує недолугий судовий апарат. Кандидатам у новий орган навіть можливо запропонують платити європейські зарплати (як, у найбідніших звичайно країнах Європи, таких, як Албанія і Румунія).
А, серед кандидатів, вуаля...........і, «всьо тє же на манєжє»!
«Найвідданішими» борцями із корупцією у нашій із вами країні є громадські актівісти, за кошт іноземних грантів, та органи по боротьбі із корупцією, що тягнуть гроші із наших із вами кишень...

І, МОЖЕТЕ ЙТИ З МОЇМИ СЛОВАМИ У БАНК!