Головною суботньою новиною білоруських ЗМІ став візит невизнаного президента Олександра Лукашенка до мінського СІЗО КДБ. Там він зустрівся з політичними в'язнями, зокрема з екс-кандидатом в президенти Бабариком та представниками координаційної ради.

Навіщо був цей візить? Можливо Лукашенко вирішив увімкнути режим «доброго бацьки» та задобрити опозиційно налаштовану громадськів. Також цей візит може передувати звільненню раніше затриманих опозиціонерів, оскільки протестні настрої в Білорусі поступово зменшуються.

Деталі розмови Лукашенка з опозиціонерами не розголошуються, але з того, що показали медіа, відомо, що говорили про зміни до Конституції. Можливо Лукашенко вирішив спобувати з опозицією, запропонувавши їм щось в обмін на те, що вони зможуть вгамувати протестно налаштоване населення.

Також дуже цікавим моментом є те, що сьогодні екс-кандидату в президенти Сергію Тіхановському вперше за понад 4 місяці довзолили поговорити з дружиною. Знову ж таки своєрідна спроба Лукашенка задобрити Світлану Тіхановську, або ж її прихильників. Телефонна розмова подружжя Тіхановських також добре вкладається в контекст нещодавної розповіді Лукашенка про те, як він добродушно допоміг Світлані виїхати з Білорусі, щоб її врятувати від людей, які нібито планували зробити її сакральною жертвою.

Що ж буде далі після цієї зустрічі та телефонної розмови, думаю, скоро дізнаємося, адже протестни згасають і Лукашенку потрібно відновлювати пошкоджену «білоруську» стабільність.