Розведення сил у Золотому-4 знову зірвалося. Терористи Луганди обстріляли позиції ЗСУ з гранатометів. Напередодні російські посіпаки сигналили про те, що готові до розведення. Нескладно уявити що сталося б, якби ЗСУ справді «відвелися». Не складно збагнути і те, що станеться після «розведення» у населеному пункті, що опиниться «на сіряку». Не складно – якщо ви не президент України і не віруєте що «обмін полонених – то наша заслуга», а відтак – «Путіна ми надуримо».

Надурить – як же?! У всі часи КДБ контролювало КВН, а не навпаки. В протистоянні «КВН проти КДБ» на КВН я не поставлю і келиха кислого пива. Президент Зеленський схоже так увірував, що «обмін полонених – його заслуга», що просто не розуміє у яку пастку він потрапив. Він наполягає на зустрічі в Норманському форматі – для цього Москва зажадала підписати «формулу Штайнмаєра-Лаврова» (правильно буде називати її саме так). ЗЕкоманда підписала «формулу Штайнмаєра-Лаврова» — Москва зажадала розведення військ. І от тепер Москва сама зриває умови розведення військ, відтак зривається Норманська зустріч, відтак обіцянка Зеленського «завершити війну до Нового року» летить за відомою адресою, і тоді… І тоді президент Зеленський муситиме зробити одне з двох. Або – таки дати команду розвести війська незважаючи на обстріли терористів Луганди і тим породити шалене протистояння зі спільнотою ветеранів і патріотів. Або – заговорити фразами президента Порошенка про провину Росії в зриві розведення військ і завершенні війни. Але…

Розумієте, риторику президента Порошенка сприймають прибічники президента Порошенка. Її НЕ СПРИЙМАЮТЬ ті хто «втомився від війни», читайте – 5 років тремтів від перспективи мобілізації.

От саме це я й хочу запитати у прибічників Зеленського. Вже очевидно – до Нового року війна завершена не буде. Москва не завершить війну на умовах інших, крім болючого національного приниження української нації. Відтак – що там у вас із твердженням «війна триває бо на ній наживається Порошенко»? Що ви будете готові робити? Визнати що тепер на війні наживається Зеленський? Чи ви уже готові вибачитися перед президентом Порошенком, а з ними – і перед його прибічниками, за весь бруд брехні і наклепів, вилиті на нас і на нашого лідера?

І друге. Я дуже хочу запитати у президента Зеленського. Своїм тупим непродуманим намаганням «просто перестати стріляти» він уже показав що президент Зеленський готовий: іти на компроміси з Москвою, підписувати неприйнятні для України «формули» та нехтувати вимогами найбільш патріотичної частини суспільства. Президент Зеленський віддав Москві свідка збиття Малайзійського Боїнга — і коаліція наших європейських союзників уже тріщить по швах. Президент Зеленський намагався відмінити парад на День Незалежності і здобув 50-тисячну (а можливо – й більшу) ходу у центрі столиці. Президент Зеленський пішов на підписання формули Штайнмаєра-Лаврова (чого не робив Порошенко) і проти нього збираються нові й нові акції протесту.

І вже повірте – українці цих кроків Зеленського не забудуть. У президента Зеленського уже почав падати рейтинг. А він же ще нічого толком не зробив – по факту він лише пройшовся по тих самих граблях, по яких раніше ходив (набагато обережніше) президент Порошенко.

От воно вартувало того? От хіба не розумніше було спершу ніж лізти у воду, спитати броду – тобто поцікавитися досвідом попередників? Ну як там все набагато складніше ніж відплясувати на корпоративах олігархів?

І це, до речі, далеко не останній провал чинного президента. Кілька ще – я уже бачу.

Мій телеграм-канал: https://t.me/dragonspech