Жив собі дядя Коля. І була у ньго розумна дружина, та багато дітей. Ті що поменше — любили добряче попоїсти, ті що постарше — дорогі машини.

Працював дядя Коля важко, заробляв непогано, але власних коштів постійно не вистачало. То дружина на море хоче, то діточкам памерси і мерседеси купувать треба. Дядя Коля позичав потроху у всіх, у кого можна під невеликий відсоток, борг наче і ріс, але якось крутився — всім вчасно віддавав.

Ну і побухував трохи, як без цього!? І якось так дядя Коля збухався, що чи то прогнав дружину в п'яному угарі, чи то сама вона пішла, невідомо. Але святе місце довго пустим не буває, і завів він собі нову дружину.

Здалось дяді Колі, що ось воно життя починається: стара дружина його за ледарство матюкала, і горілки більше пляшки в день пити не давала, будинок утеплювати заставляла, і слідкувала, щоб сусідам борги віддавав. Закальобувала короче, по повній програмі.

Зате нова –ну чисте щастя: дах перекосився – дружина дядю Колю не пускає лагодити – сиди, каже, бухани зі мною, на наш вік вистачить! Обпився дядя Коля – не кричить, не сварить, бо сама вже давно буха спить. На газовий лічильник магніта принесла – розумниця, тепер можна той пінопласт нахер викинуть!

Аж тут, прийшов строк борги віддавати: бабі Марусі 100 грн, що брав на опохмел, діду Микиті 1000, які на день народження пробухали, і, головне – сільському голові $1000, які на мерседес сину років 10 тому брав. А мила і каже йому: «Ти що, дурний борги віддавати?!» Нехай лохи віддають, а ми — давай дефолт оголосимо!

А і правда: «денег нет, но вы держитесь», так здаєтся кажуть?!

І оголосив дядя Коля «дефолт»:

«Всім, кому я винен – прощаю!»

І от тут дяді Колі дійсно «поперло»: на опохмел ніхто більше не давав, контроллери магніт на лічильнику знайшли – і газ той дяді Колі взагалі відрізали, хитрий голова знайшов боргову розписку і забарав замість $1000 старого мерседеса у старшого сина. Дах з будинку з'їхав, і холодні осінні дощі потроху розмивали незахищені стіни. Старші діти його покинули, а молодших — стара дружина до себе зі злиднів забрала.

А як же нова дружина? А нова дружина до іншого пішла, хіба їй треба такий невдаха!?