Джерело: #дежурныйпостране

Путін має на меті якнайшвидше зняття санкцій з Росії, оскільки вони дійсно заважають. Український міф про те, що «скоро в Росії не буде грошей» не справдився. І не справдиться ще довго. Однак для збереження легітимності свого режиму Кремль потребує надавати можливості для заробітку своїм васалам (провідним олігархам та політичній еліті). А це не можливо без кредитів, інвестиційних проектів (в сфері нафтогазу) та газотранспортних міждержавних угод.

Очедивно, що єдиним шляхом для переформатування підстав для санкцій є політична воля Вашингтону, яка безперечно вплине на позицію ЄС. Тому угода з Трампом — це ключова мета Путіна.

Трамп, за усіма ознаками його поведінки, готовий вивчати можливості такої угоди, однак для цього необхідні відповідні передумови. Наприлад, щоб укласти нову угоду, старі зобов'язання, як, приміром, #МінськіУгоди повинні стати історією. Причому так, щоб ініціатором «поховання» Мінських Угод був не Кремль, а Україна.

Дві години тому прес-секретар Путіна — Пєсков — звинуватив неназвані «самостійниє отряди», які при підтримці артилерії ЗСУ, нібито, намагалися зайняти позиції ДНР під Авдіївкою.

Таким чином, раптова ескалація конфлікту під Авдіївкою має на меті активні дії Кремля по нівелюванню легітимності Мінських Угод та розчищенню простору для конструювання нової, вже ставшої мемом, «великої угоди», учасниками якої будуть Трамп та Путін (як і хотів Путін з самого початку, а Обама всіляко відмовлявся від цього).

В четвер 2.02 відбудеться візит Путіна до Будапешту, де відбудеться зустріч з Орбаном. Угорщина вже давно є джерелом закликів про «неефективність санкцій» щодо Росії. Представники Угорщини в Європейському Парламенті давно лобіюють зняття санкцій. А депутат Європарламенту Бела Ковач був навіть позбавлений повноважень за шпигунство на користь російських спецслужб.

Для України настають «чорні дні». І продовжуватися вони будуть ще дуже довго!

2baef15b43-2.png Телеграм-канал оперативної аналітики#дежурныйпостране