Розповім вам трохи веселого. Ви, мабуть, здивуєтесь, але в гордій «республіці» скоро поміняється ще один «міністр». Міняють їх на окупованій території дещо по-іншому, ніж це робиться в Україні. Ніхто не збирає голоси за відставку уряду. «Міністрів» штрафників просто відправляють на підвал.

Одним з перших героєв став вже екс-голова «мінвуглепрому» Дмитро Лямін. Побитий та скривавлений він протягом кількох днів був головним ньюз-мейкером в «республіці».

b136fc6143-13bf57de5137bd6a457c7d7c2a09b39d660x.png

Далі прийшла черга голови «мінЖКГ» Олексія Русакова. Його звинуватили в тому, що розікрав бюджетні кошти, виділені на будівництво нових будинків. Елітного житла в «республіці» дійсно не з'явилося. А от «міністерський» скандал був.

І от новий претендент на виліт. Цього разу, може змінитися очільник транспортного відомства. Нагадаю, що «мінтранс республіки» очолює активний член «Партії регіонів», голова Асоціації перевізників Луганщини, 65-річний Олександр Чумаченко, якому, за ЗМІ приписують зв'язки з Олександром Єфремовим.

5af8ea402f-hqdefault.jpg

За даними ЗМІ, міністр, одразу після приходу в своє «відомство» почав кроїти маршрутну мережу, виганяючи з «хлібних» місць «не своїх». Більш того, за його керівництва була введена практика купівлі дозволу на маршрут.

Чумаченка на підвал не відвозили. Поки що. За даними джерела, після особливо емоційної наради з керівником «республіки» та російськими кураторами міністра-пенсіонера з серцевим нападом відвезли до лікарні. Про подальший стан «посадовця» невідомо. Але, кажуть, що на своє робоче місце він не повернеться.

Доки Чумаченко лікує своє хворе серце, його керівник енергійно шукає йому заміну. І тут знов починається веселе. Ігор Плотницький наполягає на кандидатурі колишнього голови управління транспорту Луганської міськради Андрія Когута.

2a2637e1b3-dsc0889137665433336.jpg

Але ця персона не влаштовує російських кураторів. Ну, не вірять вони в чесність екс-посадовця. Суперечки тривають і понині.

Тим часом своєї подальшої долі чекає голова «парламенту ЛНР» Олексій Карякін. За даними анонімного джерела, з нього вже зняли недоторканність. Слідуючи законами «республіканського» жанру, далі має йти запрошення «на підвал» з усіма наслідками.

І ще один «зальотчик». Його колегу, звільненого «прем'єра республіки» Генадія Ципкалова, затримано на російському кордоні з валізою американської валюти. Виїхати йому не дали, долари забрали та ще й кажуть, за старою традицією на підвал забрали.

Але Ципкалов з Карякіним хоч живі. А от раднику голови «ЛНР» Дмитрові Каргаєву пощастило меньше. Екс-юристконсульта мережі аптек «Фармація» застрелили в під'їзді. Розповідають, що покійний був причетний до продажу ліків з російської гуманітарки.

В фіналі можна трохи повангувати. Скоріш за все, наступним «міністерством», керівник якого вирушить «у вільне плавання», стане мінкульт (не дивуйтеся, але й в «ЛНР» і таке є). Зі слів джерел, днями обшуки пройшли на квартирі одного з заступників «міністра».

Коротше, куди не кинь, страшно бути міністром чи просто посадовцем в «ЛНР». За будь-яких розкладів піти на пенсію не дадуть: або підвал, або розстріл. От і кажіть після цього, що у вас важкі умови праці.