ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: ОНОВЛЕНО ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР РРО

ДФС України наказом від 22 жовтня 2018 року № 688 затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі – #Реєстр_РРО).

Оновлений Реєстр РРО містить перелік реєстраторів розрахункових операцій (далі – #РРО), дозволених до первинної реєстрації, а також первинна реєстрація яких заборонена, в кількості 165 моделей (раніше було 167).

Слід зазначити, що окремо наведено перелік РРО, виключених з Реєстру РРО у 2016-2018 роках, експлуатація яких не дозволяється. Довідково: таких РРО у переліку 7 (у попередньому переліку було 5).

Крім того, звертаємо увагу, що втратив чинність наказ ДФС України від 06 червня 2018 року № 362.

Оновлений Реєстр РРО розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--p…/reestri/320822.html

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ!

З 11 вересня 2018 року зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів за доходами та іншими надходженнями (окрім єдиного соціального внеску) здійснюється на НОВІ РАХУНКИ, відкриті в Державній казначейській службі України.

Для забезпечення належного виконання платниками податків своїх обов'язків щодо своєчасної сплати податків на головній сторінці субсайту «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» офіційного веб-порталу ДФС України у банері «Бюджетні рахунки» платники мають можливість отримати інформацію про реквізити діючих рахунків для #зарахування_податків, зборів до державного та місцевих бюджетів. З діючими рахунками також можливо ознайомитись за посиланням http://dp.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

http://dp.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/356000.html

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: ДО УВАГИ СУБ'ЄКТІВ ЕЛЕКТРОННОГО ДЕКЛАРУВАННЯ!

З 01 січня 2019 року розпочнеться черговий етап електронного декларування в Україні (#е_декларування).

Слід зауважити, що 07 листопада 2018 року набирає чинності Закон України від 05 жовтня 2018 року № 2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон № 2155), а Закон України від 22 травня 2003 року № 852-IV «Про електронний цифровий підпис» із змінами втрачає чинність. Це потрібно врахувати при отриманні послуг електронного цифрового підпису (далі – #ЕЦП) .

Так, п. 2 ст. 22 Закону № 2155 встановлено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Отже, починаючи з 07.11.2018 отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (у т.ч. посвідченою нотаріально) буде неможливо.

Разом з тим п. 5 розділу VII Закону № 2155 визначено, що електронний цифровий підпис та посилений сертифікат відкритого ключа, що його підтверджує, видані відповідно до вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис» до набрання чинності цим Законом, використовуються користувачами електронних довірчих послуг, кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг, які продовжують їх обслуговувати, відповідно як кваліфікований електронний підпис та кваліфікований сертифікат електронного підпису до закінчення строку дії посиленого сертифіката відкритого ключа, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим Законом.

Звертаємо увагу, що з метою завчасної підготовки до чергового етапу е-декларування в Україні потрібно перевірити:

- адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — Реєстр);

- термін дії та працездатність вашого ЕЦП для роботи з Реєстром.

Виконавши запропоновані дії, це дозволить суб'єктам електронного декларування завчасно підготуватись до чергового етапу е-декларування в Україні, чим полегшить роботу з Реєстром.

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: Правобережне управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Запрошуємо платників податків для отримання адміністративних послуг та при листуванні звертатися до Правобережного управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області (Центральна ДПІ , Чечелівська ДПІ, Новокодацька ДПІ) .
Адреса: 49047, м.Дніпро, вул. Театральна 1-а.
Приймальня Правобережного управління: (0562) 34-28-70
Керівництво:Ясаков Максим Олександрович — начальник Правобережного управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: До уваги платників податків!
За організацією журналу «Вісник. Рейтинг» та підтримки ДФС України 14 листопада 2018 року у м. Дніпро відбудеться семінар-практикум «Захист бізнесу: як діяти при обшуках, допитах та під час податкових перевірок».
Місце проведення: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4/26 (Коференц-зал «Сінай»).
Час проведення: з 09.30 до 14.00.
Довідки за тел. +38 (063) 245-08-73.

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ РЕНТНОЇ ПЛАТИ!

Міністерством фінансів України наказом від 21 cерпня 2018 року № 707, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14 вересня 2018 року за № 1057/32509 (далі – наказ № 707) затверджено Зміни до форми Податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17 серпня 2015 року № 719, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03 вересня 2015 року за № 1051/27496 із змінами.

Наказом № 707 визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства фінансів України від 17 вересня 2012 року № 1001 «Про затвердження форми Податкового розрахунку з рентної плати за нафту, природний газ і газовий конденсат, що видобуваються в Україні», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 15 жовтня 2012 року за № 1733/22045.

Наказ № 707 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 12.10.2018 № 78 і цей наказ набирає чинності з 12 лютого 2019 року.

ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує: НЕЛЕГАЛЬНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МАЄ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ ДЛЯ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Отже, заходам з детінізації ринку праці та боротьбі з виплатою зарплати «в конвертах» сьогодні фіскальною службою приділяється значна увага. Адже нелегальна праця знижує доходи місцевих бюджетів, бюджетів Пенсійного фонду та фондів соцстрахування.

Наслідком «тіньової» зайнятості є також погіршення бізнес-середовища та інвестиційного клімату через формування недобросовісної конкуренції.

Звертаємо увагу, що #нелегальне_працевлаштування має негативні наслідки для найманих працівників, а саме:

► відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника;

► відсутність права на гарантовану відпустку (у тому числі на час вагітності та пологів);

► відсутність страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

► відсутність права на оплату листків непрацездатності

► втрата громадянами пенсійного стажу та можливості отримання державної допомоги у разі втрати роботи.

Неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та повністю залежить від роботодавця та його дій по відношенню до працівників. Офіційно ж оформлені трудові відносини надають можливість громадянам відстоювати свої права у судах у разі конфлікту з роботодавцем.

З урахуванням вищевикладеного, виявлення порушників податкового законодавства в частині виплати заробітної плати – один з кроків захисту інтересів працівників. Тому ДФС України бере участь у діяльності робочих груп, створених при облдержадміністраціях з метою виявлення найманих працівників, які працюють неофіційно, та залучення їх до оподаткування.