6 квітня (субота)

«50 вибухових фактів про космос»

Вашій дитині вже 8, 12, 14...? Цікавитись наукою стає як ніколи актуально, адже колонізація Місяця, Марса та інших небесних тіл вже не за горами! Саме час дізнатися про космос більше:

‒ Чим дивна зірка Арктур?

‒ Що не так з обертанням Венери? Чому Місяць — це космічний музей?

‒ Чим пов'язані Франція та найвища гора Сонячної системи.

‒ Звідки почнеться заселення Марса і яку роль в цьому може зіграти кратер Корольов.

‒ Чим земляни мають завдячувати Юпітеру і що він готує для нас у майбутньому...

Ці та інші захопливі теми об'єднають всіх фанатів космосу під час наших ігролекцій:

6.04.2019: Mars Challenge ‒ Планета майбутнього (

Вартість участі: 100 грн. Потрібна реєстрація.

Час: 14:00-16:30

Заходи відбуваються за адресою: м. Київ, Тбіліський пров. 4/10 (поряд з метро «Політехнічний інститут»)

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/1903251099803257/

Лекція «Таємничі аксесуари у вбранні селян 100 років тому»

Що таке аксесуари і чи існували вони у сільському вбранні кінця 19 – початку 20 ст.? Як «карман» пов'язаний з кишенею і чи існують «кармани на 5 пальців»? Чи носили сільські модники краватки або гетри? Чи були «нараквиці» лишень елементом церковного облачення? Хто носив шкіряні сумки і де? Чим відрізняється «тобівка» від «ташки», а «дзьобенька» від «бесаг»? Які були народні замінники сучасного заплечника? І чи носили в селі парасольки?

Які з традиційних народних аксесуарів можна і треба використовувати у сучасному міському побуті? Хто з народних майстрів продовжує традицію у виготовленні сучасних аксесуарів і як це виглядає?

Про це і про багато іншого ви почуєте на лекції Oksana Kosmina, українського етнолога та історика матеріальної культури, к.і.н., старшого наукового співробітника Інституту народознавства НАН України.

14:00 по 16:00

Захід відбудеться в рамках проекту «LIKБЕЗ. Уроки історії» у Національному музеї історії України (4 поверх), вул. Володимирська 2, Київ

Сторінка події на ФБ https://www.facebook.com/events/405959710216376/

Вхід за музейним квитком вартістю 10 грн.

7 квітня (неділя)

Харківська група порятунку кажанів (Kharkiv Bat Group) запрошує всіх любителів природи у Фельдман Екопарк на весняний випуск у природу врятованих кажанів.

Цієї зими ми плідно працювали, кажани активно їли та набирали вагу, ветеринар лікувала кожного кажанчика, котрий потребував лікування, і от, 7-го квітня рукокрилі полетять у природу полювати на комах!

7-го квітня о 19.00 у Фельдман Екопарк у природу полетить близько 800 кажанчиків, котрі були врятовані співробітниками Центру реабілітації рукокрилих

Питання – у події не знайшла сторінки, отже питайте на сторінці групи Kharkiv Bat Group у ФБ.