На останніх парламентських виборах кампанію кандидата Олексія Кучера фінансував Юрій Шпиньов – батько нинішнього керівника апарата ХОДА Леоніда Шпиньова.

«Антикорупційний блок» проаналізував фінансовий звіт очільника Харківщини і виявив у Юрія Шпиньова податковий борг на дату внеску.
Законом України «Про вибори народних депутатів України» заборонено здійснювати внески до виборчого фонду особам, які мають непогашений податковий борг.
«Антикорупційний блок» склав відповідну заяву до НАЗК з виявленими фактами порушення закону. Днями надійшла відповідь, яка підтверджує факти порушення. Тепер НАЗК викликає Шпиньова для надання пояснень та складання протоколу. Покарання за таке порушення – штраф для отримувача та вилучення повної суми внеску у бюджет, а це – 100 тисяч гривень. Відповідно до закону, Кучер у триденний строк міг повернути незаконний внесок спонсору і уникнути санкцій.
Міг, але не зробив.

Цікаво, що син Юрія Шпиньова Леонід був призначений Кучером на посаду керівника апарату ХОДА лише 11 січня, але ще в листопаді Леоніда бачили на засіданні в облдержадміністрації поруч з Кучером.
В якому статусі чоловік був присутній в ХОДА, незрозуміло.

Більше деталей сумнівних схем фінансування передвиборної кампанії Кучера за посиланням: https://www.facebook.com/anticorATO/posts/958357397883201

5e315328e2dd8.jpg

5e3153331e897.jpg