Тримайте перелік наукових та науково-популярних подій, що впали мені в око і відбудуться найближчим часом. Цього разу подій — кіт наплакав, але після свят це навіть добре.

Тиждень пропонує Вам лікнеп по можливостям програми Горизонт 2020, зустріч класних розумних людей, цікаву розповідь про історію контрабанди, квест-екскурсію по природничому музею, а також школу по надпровідності.

10 січня, 18.00

Програма Марії Кюрі і застосування ІКТ у конкурсах Горизонт 2020

Тут буде озвучено всю потрібну інформацію для тих, хто має намір розвивати свою дослідницьку кар'єру, в т.ч. в Європі та за її межами. Учасникам програми надається підтримка на усіх ступенях кар'єри, незалежно від національності. Особливу увагу приділяють науковцям, які поєднують академічні дослідження з роботою в компаніях. Включно з фінансуванням на дослідження, науковці отримують можливість перейняти зарубіжний досвід (включаючи приватний сектор) та закінчити навчання з дисциплінами, корисними для розвитку їх кар'єри.

Де: Київський будинок вчених, вул. Володимирська 45-а, Kyiv, Ukraine, 01034

Вартість: за абонементом. Вартість абонементу 50 грн. (надає право відвідання усіх лекцій у Київському будинку вчених до кінця травня 2018 року, якщо інше не передбачено умовами конкретного заходу).

Посилання на подію

11 січня, 19.00

Networking: Change Makers vol 28

Гадки не маю, що воно таке, але з огляду на кількість хороших та розумних людей, які там будуть, вирішив проанонсувати цю подію. Якщо я правильно зрозумів, це традиційна зустріч людей, які докладають зусиль, аби наша країна була освіченою та інноваційною.

«Традиційна зустріч змінотворців, перша в 2018ому році!
Ми об'єднуємо інтелектуальне середовище для спілкування, обміну ідеями та налагодження контактів у невимушеній атмосфері. Ця подія для представників державного та громадського секторів, діячів сфери культури й науки, медійників та представників бізнесу.»

Де: ПеремогаSpace, Shevchenko Blv 62, Kyiv, Ukraine

Вартість: та наче вільно.

Посилання на подію.

11 січня, 18.30, Харків

Слідами контрабандистів. Етюди з історії контрабанди

Контрабанда є одним із найдавніших занять людства. Це явище було дуже розповсюдженим, зокрема у Середземномор ї. У подальшому, разом з homo sapiens,контрабанда крокувала крізь століття. Але, найбільшого розповсюдження набула з розвитком промисловості у ХІХ ст. Про причини, що сприяли виникненню контрабанди на теренах колишньої Російської імперії, а згодом СРСР, найбільш популярні товари для незаконного переміщення через кордон та методи боротьби з цим правопорушенням всі бажаючі можуть дізнатися з лекції історика Сергія Дейнеко, кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова.

Де: клуб «Шостий кут», вул. Гіршмана 9/27, Харків.

Вартість: вільно

Посилання на подію

14 січня, 11.30

Музейні детективи проти Викрадача Різдва. Квест-екскурсія"

Де: Національний науково-природничий музей НАН України, Богдана Хмельницького 15, Kyiv, Ukraine, 01030

Зимові свята – це чарівний час, коли все на світі видається можливим і Всесвіт, переплетений ниточками запахів кориці та кардамону, посміхається Вам у вічі. Проте, щороку зелена істота Грінч намагається викрасти прекрасне зимове свято, жадібно сховавши його у свій величезний мішок зарозумілості та егоїзму. Єдина сила, що може протистояти прикрому зникненню дива, — це Ви. Використайте свій розум та уважність, щоб завадити планам Грінча у найпрекрасніших локаціях природничого музею. Окрім квестової частини Ви станете учасником інтерактивної екскурсії з дегустацією екзотичних фруктів та маловідомих смаколиків із добре відомих рослин. Формат: квест-екскурсія

Вартість: 100/120 грн.

Посилання на подію

14-19 січня, 11.00

Зимова школа: Вступ до теорії надпровідності

Київський Академічний Університет, Фізичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченко, Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України, Інститут металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України пропонують курс "Вступ до теорії надпровідності".

Метою школи є розібратись зі стандартною теорією бозе-конденсації, надпровідності, та прийти до деяких сучасних наукових проблем пов'язаних із фізикою холодних газів, високо-температурною надпровідністю та топологічними надпровідниками. Школа розрахована на студентів знайомих із квантовою механікою та класичною електродинамікою.

Де: Інститут теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України (вул. Метрологічна 14-б, м. Київ). Для учасників з інших міст можливе надання житла на час проведення школи.

Вартість: вільно

Посилання на подію

Насолоджуйтесь.

Переможемо.

P.S. Якщо тут немає Вашої науково-популярної події — можливо, я її не бачив. Можете надіслати мені її сюди і я її додам (звісно, якщо вона про науку, а її анонс — українською чи англійською).