Дорогі браття та сестри, щиро вітаю всіх зі світлим святом Різдва Спаса нашого Ісуса Христа.

Христос народився!

Дуже шкода, що дух Свята спаплюжили недостойні, що мають пиху звати себе нашими пастирями. Не по-християнськи святкують вони це Різдво.

У Запоріжжі біля храму Петра і Февронії двоє невідомих у масках побили людей — учасників акції #принесиляльку, які принесли іграшки до будівлі церкви на пам'ять про загиблого дворічного хлопчика.

І це, зауважу, після того, як митрополит Запорізький і Мелітопольський закликав нарід нести ще більше ляльок до храмів УПЦ (МП), аби церква пожертвувала їх дитячому будинкові.

Здається, настав час кожному вірянину згадати канони святої Церкви, якими так часто прикриваються «отці» задля виправдання співпраці з агресором, ворожої пропаганди та власної аморальності.

Зокрема інтерес викликає цей баянистий текст:

5a5167d50c9d2.jpg

Мені видається, розповсюдження листівок з цим текстом вплине на УПЦ (МП) ефективніше. Навряд «священство» цієї організації бажало би, щоби акція #принесиляльку перетворилася на акцію #знімишапочку. Ну, ви розумієте, дорогі браття та сестри.

Тож, гадаю, не завадить крім ляльок приносити до церков московського патріархату ще й литочки з цим текстом. Як пам'ятку.

Адже на будь-яку дію є протидія. А отже «священство» має розуміти, що канон може обернутися і проти нього.

5a516a7c09757.jpg