5 березня в м. Київ, відбувся одноденний тренінг для лікарів-практиків «Мистецтво лікування: післядипломний курс професійного вдосконалення».Учасників навчали виявляти фактори ризику розвитку хронічних захворювань у пацієнтів і вживати своєчасних заходів для їх нейтралізації.

Практична частина заходу дозволила учасникам конференції та представникам преси, безкоштовно відвідати кабінет профілактики, зокрема пройти вимірювання на рівень цукру, кальцію, пройти розгорнуту ліпідограму, зробити УЗД колінних суглобів та визначити індивідуальний серцево-судинний ризик за модифікованою шкалою SCORE. Лекції провідних українських вчених-медиків привернули увагу лікарів міста та області до сучасних підходів терапії. Блок лекцій присвячений роботі сімейного лікаря в умовах реформи ознайомив лікарів з такими аспектами господарювання як реєстрація ФОП, податки та договірні відносини. По закінченню наукової програми, кожен учасник конференції, отримав сертифікат який засвідчує підвищення кваліфікації. Тренінг відвідало більше 700 лікарів Києва та Київської області.

Тренінг відбувся за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Департаменту охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації.

Організатор заходу — Всеукраїнська громадська організація «Асоціація прентивної та антиейджинг медицини», була заснована у 2007 році та налічує більше 50 000 членів — лікарів зі всієї України. Асоціація ставить за мету поліпшити надання медичної допомоги та підвищення якості і тривалості життя населення шляхом розвитку профілактичної, терапевтичної, гендерної та антивікової медицини, пропагування знань у цих галузях медицини за допомогою лекцій, бесід, друкованих видань, виступів по радіо та телебаченню, міжнародних наукових та гуманітарних зв'язків.

5c80387b7b3d0.jpg