IMG_2467

16 вересня в Клубі Кабінету Міністрів пройшла заключна подія першого циклу конкурса ІТ проектів в сфері електронної демократії — EGAP Challenge Demo Day. 16 раніше відібраних команд демонстрували свої проекти та змагались за грошові винагороди на розвиток та масштабування.

В результаті місця розподілились наступним чином:

1 місце – 250 000 грн.

OpenDataBot – https://telegram.me/OpenDataUABot

Сервіс моніторингу реєстраційних даних компаній для запобігання рейдерським захопленням і контролю контрагентів. Сервіс, яким користуються щодня тисячі власників компаній і юристів, використовує інформацію з відкритих державних реєстрів та джерел.

2 місце – 200 000 грн.

Виборча Вартаhttp://openvote.in.ua

Інтерактивна платформа, яка дозволяє в один клік побачити підсумки виборів на карті, виявити аномалії в ході та результатах голосування, а також дізнатися історію кожного кандидата.

Eco Сitizens

Інформаційна система екологічного моніторингу, що використовує велику кількість пристроїв на базі процесору Arduino. Масовість забезпечує деталізацію моніторингу та оперативність реагування на екологічні інциденти.

3 місце – 125 000 грн.

Edupayhttps://edupay.com.ua

Зручний інтернет-сервіс для онлайн-оплати за навчання, харчування, гуртки та факультативи у навчальних закладах України. Сервіс дозволяє навчальним закладам приймати онлайн-оплату та прозоро залучати додаткові фінанси. Батьки отримують можливість самостійно обирати, на що витрачати благодійний внесок, і через модуль «прозора благодійність» контролювати збір коштів та їх витрати.

I4C informer for citizens

Сервіс інформування мешканців, завдяки якому містяни матимуть можливість отримувати оперативну інформацію щодо різних важливих подій міста, надзвичайних ситуацій, роботи комунальних служб через мобільні додатки.

GoGreenhttp://go-green.space

Соціальна мережа для активістів по вуличному прибиранню, за допомогою якої вони можуть об'єднуватися для підтримання чистоти в своєму місті. Основна мета проекту – виховувати у громадян дбайливе ставлення до життєвого простору.

Скільки ресурсів споживає Ваш будинокhttp://bldng.info

Сервіс контролю витрат на комунальні платежі жителями будинків з метою економії ресурсів. Представники влади отримають можливість аналізувати споживання будівлями газу, води, електрики та тепла для впровадження енергоефективних заходів.

Приз 50 000 грн.

Моніторинговий проект ОКОhttp://www.ukroko.org

Ресурс моніторинга світових медіа щодо згадок про Україну з метою покращення іміджу країни на міжнародній арені.

Портал органічного землеробства

Геоінформаційний портал для управління конкурентоспроможністю органічного виробництва та е-комерції.

Evox

Система голосування для місцевих рад – інструмент автоматизації процесів голосування, а також автоматичного збору зведеної інформації та публікації у відкритих інтернет-джерелах.

Photofact

Сервіс, який перетворює фото в звітний документ, захищений від підробки. Фіксується точний час, місце і автор репортажу. Сервіс складається з додатку та хмарної платформи, які спрощують контроль і автоматизують моніторинг.

Транслітерація міст

Сервіс націлений на виправлення помилкових назв населених пунктів та забезпечення їх правильності застосування в інтернеті. Сервіс дозволить підвищити ефективність та якість даних на інтернет-ресурсах.

Приз 25 000 грн.

Реєстрація учасників міських ярмарокhttp://simple.if.ua/fairfair

Сервіс он-лайн реєстрації учасників міських ярмарок.

Електронний історичний архів

Соціальний проект, що має на меті створення електронної бази фондів архівів України. Проект розраховано на 5 років з перспективою розвитку та розширення. На початковому етапі планується створити базу даних з фондів, що містять генеалогічну інформацію: церковні метричні книги, переписи населення, рекрутські списки, акти громадянського стану тощо.

Портал Психологічної служби

Сервіс для автоматизації документообігу Психологічної служби України (тестування школярів, звітність, статистика).

Світ Громад – http://woc.org.ua

Е-середовище, яке забезпечить українські громади інструментами моніторингу, контролю, обміну позитивним досвідом та створить умови конструктивного змагання як одного з важливих факторів мотивації до впровадження змін.

14310288_1946256468934717_779123029628242146_o.jpg

Отримати детальну інформацію про проекти можна на сайті http://egap-challenge.in.ua/projects а про програму EGAP — на сайті http://egap.in.ua.

Дуже скоро розпочнеться новий цикл, тому слідкуйте за анонсами.

--

Метою EGAP Challenge є запровадження нових інструментів електронної демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності.

EGAP Challenge є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа (далі – організатори) в рамках реалізації Програми EGAP (e-Government for accountability and participation), що фінансується Швейцарською конфедерацією.

EGAP Challenge розрахований на 3 роки (2016 – 2018) та буде реалізований на базі чотирьох пілотних областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська та Одеська.