До України добрався британський штам коронавірусу — вдвічі летальніший, з враженням ЖКТ і центральної нервової системи, з тяжкою слабкістю. Поки зафіксовано лише два випадки, обидва — на Франківщині. Звинуватили, звісно, заробітчан, а не «Буковель». Британський штам корони поширюється втричі швидше, тож незабаром цифри почнуть зростати.

А вакциновано на сьогодні лише близько 19 000 осіб. При тому утилізували на цей об'єм 10-дозових ампул лише 30 доз, решту «зайвого» вкололи відомим особам (вакцина зберігається максимум 6 годин — тобто, майже щоразу успішно знаходили, кому вколоти, доки не скінчились 6 годин?).

І Степанов в інтерв'ю чомусь «Страна.уа» вже анонсував дефіцит вакцин або повне припинення поставок: бо він «не має впевненості», що виробник Covishield вчасно, до кінця березня, привезе чергову законтрактовану партію. Плюс Степанов повідомив, що і виробник китайської Sinovac «зриває строки», тому на посередника «буде накладено штрафні санкції».

Заяви дивні і загрозливі. Тобто, вакцин, найпевніше, не буде — ймовірно, аж доки не завершить вакцинування весь світ, що подбав про контракти з виробниками вчасно, а не як Україна. Винним вже, судячи з заяв, призначили посередника і виробників — а не Зекоманду і Кабмін Шмигаля (і не «Буковель» та тих, хто заохочував і продовжує заохочувати активну роботу подібних місць).