Короткий зміст пресконференції Шмигаля: «Все дуже погано, ми все провалили, але ще й запровадимо третій локдаун»
--
Сьогодні відбулась двогодинна пресконференція «в ресторанному форматі» прем'єра Шмигаля з приводу року роботи: всі попередні прем'єри на таких заходах звітували про досягнення — в когось більші, в когось менші, відповідно до реалій. Шмигаль відповідно до реалій 2020-21 звітував про свої провали.Котрі, щоправда, оцінив «десь на 4 з плюсом».

Зрештою, ми всі бачимо, що відбувається в усіх сферах, від охорони здоров'я і освіти до шляхобудування і тарифів. Тому Шмигаль, фактично, займався констатацією проблем, але проблем в тому не бачив, вибачте за тавтологію.

Найбільш яскраві моменти: «ціни на продукти ми регулювати не будемо» (різко зросла ціна на яйця, олію, масло, м'ясо, цукор, росте ціна на хліб і взагалі на все, середній магазинний чек майже подвоївся), «тарифи найпевніше(!) лишаться на теперішньому рівні» (повертати 0,9 грн за перші 100 кВт електрики не будуть, але теоретично вартість може стати більшою за 1,68 грн), «Степанова звільняти немає підстав, всіма міністрами невдоволені», «публічні наїзди на МВФ — приватна справа Малюськи, це емоції», «Коболєва звільняти немає необхідності і причин» (відверта спекуляція ціною газу, купленого по 4,7 і проданого по 8-9 грн плюс «доставка»), «в Україні буде запроваджено третій локдаун» (протипандемійні заходи провалено, щодо Буковелю, «Епіцентрів» та інших цинічних порушників жодних заходів).

Плюс «Велике будівництво» і картелізація шляхобудівної галузі, тотальний провал МОН (з організацією дистанційного навчання, його техзабезпеченням, зі змістом навчального курсу, з російськими перекладними, проросійськими, помилковими тощо підручниками, з розподілом навантаження на дітей для очного навчання), скорочення регіональних бюджетів, знищення значної частки ФОПів, малих і середніх підприємств через політику Уряду...

Гіршого Уряду Україна дійсно не знала. Але Шмигаль своєю роботою і роботою свого Уряду задоволений.