Не всі в курсі, шо найвищов вершинов рівнинної частини України являєси гора Берда. Да-да! Мало тего, ця (не побоюси цего слова) гура входи в пйятьорку найвищих гір всеї Східної Європи. Берду видко як з центральної площі Черновіц, так і з румунского повіту Ботушани, а з Молдавскої височини в ясну днину опше кажиси, шо мона руков подати би позбирати лісні горіхи.

Вже не один вчений начинав досліджувати гору Берду, маючи підозру, шо таке місцерозташування зовсім не случайне. І навряд чи створення цеї гори носи природній характер. Но йяк тіко вчені начинали видавати перші факти своїх припущень, їх сразу відзивали назад і забороняли подальші дослідження.

Узагальнивши крішки доступної информації, дослідивши рукописи вчених, пообщавшись з мєсними жителями, а також провівши аналогії з плато Гіза стародавнього Єгіпта я спробую привідкрити всім справжню тайну гори Берда. Отже, віключайте світло, залізайте під одійяло, кличте партньора і внікайте:

Пункт перший (підтверджений факт). Гора Берда існувала задовго до всесвітнього потопу – про це свідчать сліди морскої ерозії і те, шо мєсні жителі до сих пір не купляют сіль, а длубають її з підніжжя гори.

Пункт другий (доста віроятний факт). Форма гори дуже сильно нагадує площадку космодрома з каналами для отводу газів при взльоті-посадці, шо свідчить про неприродність створення. До речі, вчені до сих пір споря ким були перші жителі окраїни Черновіц: людьми, прибульцями чи опше нематеріальними субстанціями з іньчих вимірів всесвіту.

Пункт третій (потусторонній). Раз на штири з половинов роки всі найсильніші маги, екстрасєнси і альтернативні вчені збираютси на тайний саміт імєнно на верхівці гори Берди. Про це майже нійєден не знає, бо вони не пользуютси людсков інфраструктуров для організації саміту. По їх утвєрждєніях, телепортуватиси і накриватиси сферов нєвідімості їм дає змогу сильнєйший істочник Сили, скритий під горов.

Пункт четвертий (пошті доказаний). Під час бомбардування німцями Черновіц, одна з бомб случайно впала перед містом і взривом вскрила тайний тунель, йкий веде прямо з Берди в дворик ратуші. Для тего, шоп скрити факт існування такого тунелю, в сімдесятих роках частина тунелю була замаскована під дренажну сістєму і названа Черновіцьким метро.

Ці тези, а також та інформація, йку я не можу розголосити, дає повод зробити однозначний вивод.

Гора Берда – це дійсно сакральне місце, де скритий істинний істочник Сили. Лиш на сикунду задумайтеси: нашо насправді здійснюєси обйєднання громад і чьо всєкі запроданці намагаютси захватити власть в славному місті Черновіци…