60bb3790a0ea0.png

Два слова нагадую передісторію тим, хто не читав попередні частини цієї серії.

Ми писали Президенту України і Прем'єр-міністру різні листи дуже важливими темами для суспільства і країни.
Але там засіли в апараті якісь незрозумілі деденьки, і просто блокують інформаційно вищих посадових осіб держави.
На всі листи (офіційні звернення до президента і міністерств), не читаючи їх, він пише універсальну відписку з одним і тим самим текстом: «...ми взяли до уваги вашу інформацію і використовуємо її в роботі...»
Коли ми це зрозуміли, далі ми писали так: «от над-важлива тема/проблема/можливість, от — половина рішення, за другою половиною зверніться до нас. Ми вам її надамо.» У відповідь йшла та сама відписка. Так Ми впевнилися, що ніхто ці листи навіть не читає.
Але ж якийсь перший-другий абзац читає, щоб зрозуміти, яка тема, може кудись її перенаправити, в інший глухий кут.
І от ми зробили таку маленьку нараду, маленький мозковий штурм, як же принудити цього «голема» таки відправити листа до президента. Ну,... зрозуміло що відправили і у Раду національної безпеки і оборони,... Там же Президент — голова, в РНБО . Але вони чомусь переправили у Міністерство культури і інформаційної політики... Так, геть такі питання подалі від Президента! Навіщо йому?

Рішення придумали таке. Їм же важливий рейтинг, і скоріш за все це питання розглядаються і вирішуються таки на вищому рівні. А в нас як раз були серйозні напрацювання і «ноу-хау» з цього приводу.

Я сподіваюсь, що ви зрозуміли, — питання спеціально підбиралося чиста щоб була зацікавленість не суспільства, не країни, а особисто зацікавленість президента... Бо ми впевнилися що їх про країну і суспільство теми взагалі не цікавлять. Як у такому випадку відреагують паперові големи бюрократії і неробства???
Так і написали:

«Шановний Володимире Олександровичу.
Так вийшло, що я, будучи системним аналитиком, вже сім років займаюсь питаннями пов'язаними з громадськими комунікаціями в Україні. За час своєї діяльності я з'ясував, що існує механізм, який системно неминуче і значуще знижує рейтинг популярності Президента України і ще деяких політиків вищого рівня в незалежності від персони від реальної діяльності і стану справ.
Зрозуміло, що таких механізмів є декілька, і я Вам не писав би про таке, але саме цей механізм можливо безболісно швидко і з мізерним витратами відключити, нейтралізувати. При цьому не будуть зачеплені нічиї права і інтереси.
Знадобиться всього пару тижнів роботи при двох етапах для однієї людини.
Цей механізм, коли він діє, однозначно системно перешкоджає державним інтересам України. Механізм діє з накопичувальним ефектом і десь починаючи з третього року може системно і дуже значуще знизити рейтинг популярності та навіть підвищити рейтинг анти-популярності чи недовіри.
ПРОШУ РОЗГЛЯНУТИ ДЕТАЛЬНО І ВИРІШИТИ ЦЕ ПИТАННЯ ДЛЯ ДЕРЖАВИ. З повагою і надією на результативну співпрацю.»

І що??? Та нічого, приблизно те саме, але — смішно.

З офісу Президента прийшла та сама універсальна відписка без будь-якого натяку на те, що лист читали:

********************************************************************************************

60bb3e5f5d939.png

 

********************************************************************************************
Значно сильніша і смішніша прийшла відписка з Міністерства культури та інформаційної політики:

********************************************************************************************

60bb3e9c68c8e.png


********************************************************************************************

Ціле Міністерство! «ОПРАЦЮВАЛО» — як багато в цьому слові !!! Взагалі не читаючи !!! Це — міністерство чаклунства!


Тобто ми не писали про сам механізм і метод його нейтралізації. Вони не читали,... але вони, що в ОП, що в міністерстві, все зрозуміли, все врахували в роботі, навіть не знаючи що ...

Так, тільки не потрібно мені ніяких претензій, що я стібався над бідним нещасним Президентом. А ми навпаки, — допомогти хотіли. То його обслуга над ним стібеться під час війни!. Не бояться, що Верховний головнокомандувач одного дня прийде в Офіс «Президента» з автоматом і буде як в кіно ... Цікаво чи знають дяденьки, що вони сидять на досить-таки серйозних статтях? Там і державна зрада і диверсія і шпигунство, саботаж діяльності вищих органів державної влади, і фіктивна державна діяльність,... групою осіб у змові, багато-разово, системно ...

Минуло два місяці, ну зрозуміло, що абсолютно ніяких запитів і звернень про надання самої інформації про механізм падіння рейтингу і його виправлення,... не було ні від куди. Симулякрії це не потрібно!

Цікаво, чи несе за таку організацію роботи відповідальність сам керівник, тобто президент, або прем'єр-міністр, або міністр? Бо це така ситуація системна, постійна, на купу різних листів, за різними над-важливими темами, — пусті відписки, гарантовано без прочитання листа. Ви ж розумієте, що там так само є надто важливі листи від людей по військових питаннях? Та вони скоріше в кремль на лубянку потрапляють ніж до Зеленського...

Читайте попередні статті цієї серії, та інші статті автора тут:

На Енігмі

У пісочниці сайтUA (там щось мене не дуже люблять)