Я з великою повагою ставлюся до наших захисників. І тим образливіше спостерігати знецінення Дня захисників України. Убиває два фактори — люди, які заперечують участь жінок у цій війні (їх там не було, а якщо були, то не такі, не там і не з нашого району і навіть статистика загиблих жінок на цих людей не може вплинути), і люди, переконані, що треба вітати всіх чоловіків за статевою ознакою.

От прямо з дитинства.

При цьому ніхто не вітає хлопчиків з Днем шахтаря — серед підземників теж в основному чоловіки або й всі — чи будь-яким іншим святом. Але чомусь впевнені, що привітати з Днем захисника треба. Тільки не кажіть, що обціловані в дупу хлопчики ростуть чоловіками, а не маминими синочками, які звикають, що їх вітають без заслуг. Статистика тих, хто у військкоматах відкуплявся, свідчить, що всі привітання 23 лютого не сприяли бажанню захищати рідну землю, бо вітали всіх, а захищати Україну пішли далеко не всі.

Ніхто не вітає педагогів з Днем медичних працівників на підставі того, що вони у педвишах вивчали медицину. І іноді змушені застосовувати знання на практиці, бо діти такі непередбачувані.

Наостанок. Я не вважаю, що ВСІ повинні були пройти війну. Не приведи Господи такої війни. Я просто хочу справедливості — є люди, які зробили ВЧИНОК. І саме їх мають в цей день вітати.

Незалежно від статі.

Або вже перейменуйте свято чи що...