В результаті Зимової війни, на початку якої радянські війська у грудні 1939 року вдерлися к «братскому народу для воссоединения с ним», Фінляндія втратила більше 40 тисяч квадратних кілометрів своєї землі.

Майже 400 тисяч фінів назавжди покинули свої рідні будинки та могили предків. Нікого не залишилося.

Свою землю фіни не повернули досі — незважаючи на всю несправедливість та агресивність «сусідів».

З початку «перестройки» фіни почали приїжджати — дивитися на свої хати та прибиратися на могилах. Вони досі їздять — хто ще живий та пам'ятає. Навіть грошей дають російським «господарям» на то, щоб не руйнували старі фінські будівлі, а відновлювали їх.

А ще дозволяють росіянам з «ленинградской пропиской» приїжджати у Фінляндію за продуктами — дають спеціальний пропуск в 150-кілометрову зону для в'їзду, якщо ти з Ленінградської області. У нас в газеті працювала дівчинка з Пітера — її батьки там жили, а вона перебралася до бабусі в Одесу — бо «тут тепло та вільно». Так ось вона розповідала, що ці пропуски росіяни називають «продуктовими картками» — і скупляють у фінів все: від картоплі мішками до м'яса, кави та миючих засобів. Просто сідають в машини або в бусіки один раз на тиждень та їдуть за продуктами.

Така ж сама історія в колишній Східній Пруссії — там тільки вони їздять до поляків: з такими ж самими картками. І метуть все.

Коли позавчора на підсумкової прес-конференції х@йла його холопи питали: «Коли ти, цар-батюшка, відкриєш нам кордони, щоб ми могли їздити в Європу» — це було і про продуктові картки також. Голодають, курви.

Так от, повертаючись до захопленої території Фінляндії. Ви думаєте, що завойовники зробили в Карелії щось корисне, окрім вирубки лісів та руйнування фінської історії? — Ні.

Це — така ж сама Абхазія, яка була квітучою та престижною, поки її не окупували та не вигнали звідти всіх грузин. Така ж сама імперська історія.

Повторюсь, площа неповернутої фінам землі — більше 40 тисяч кв. км. Це майже територія Швейцарії. Або Естонії. Або Данії.

У України вони «віджали» 46 тисяч квадратних кілометрів — окупований Донбас разом з півостровом Крим. Звідти люди також їздять в Україну за продуктами — ті, хто не викинув паспорт.

Ви злитесь на мене, коли я пишу, що РФ має бути зруйнована.

А вона має бути зруйнована. Тому що це — справжній Мордор. Брехливий, чорний та страшний.