Про рішення Апеляційного суду міста Києва повідомила зоозахисна організація UAnimals.

«Сьогодні, 29 листопада, Київський апеляційний суд вирішив залишити незмінним рішення суду першої інстанції, чим виправдав живодера Олексія Святогора. До слова, обвинувачуваний та його адвокат навіть не прийшли на засідання...» — розповіли захисники тварин.

8 червня 2018 року Олексія Святогора, який перебував у розшуку, затримали вдома, у Києві. Його підозрювали за ч. 2 і 3 ст. 300 ККУ. Разом з тим зоозахисники звинувачують Олексія Святогора в отруєнні тисяч безпритульних собак.

11 червня 2018 року Шевченківський суд на два місяці відправив Святогора до СІЗО. Проте 26 червня Апеляційний суд Києва помʼякшив запобіжний захід Святогору на цілодобовий домашній арешт.

18 січня 2021 року Шевченківський райсуд Києва визнав недоведеною його вину.

Олексій Святогор неодноразово в ефірах на радіо та телебаченні пропагував жорстоке поводження з тваринами. Також він писав у соцмережах, що труїв собак.

У прокуратурі в коментарі «УП„, що оскаржать рішення суду у касаційному порядку.

Конкретно рішення апеляційного суду в прокуратурі прокоментувати не змогли, оскільки зараз оголошено лише резулятивну частину рішення суду.

Святогора звинувачували за частинами 2 та 3 статті 300 ККУ – ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості. Він був виправданий «у зв'язку з недоведеністю, що в діях обвинуваченого є склад кримінальних правопорушень». 16 лютого Київська прокуратура подала апеляційну скаргу.

Святогор розповсюджував в інтернеті відео розправ над тваринами.

Зоозахисники зазначали, що діяльність Святогора та його спільників вже не обмежувалася одними вбивствами бездомних тварин – він вербував у свої лави психічно нестабільних людей та дітей, які вже вбивали не бездомних, а всіх поспіль. Сам себе натхненник вбивств називав «санітаром міста».