Харківський суд обрав запобіжний захід Олені Зайцевій, Lexus якої на повній швидкості вилетів на тротуар і врізався в натовп людей.

Щось у цій історії не так, щось не складається. Як це, Lexus вилетів на тротуар? Чому летів на шаленій швидкості?

Переглядаю страшні кадри харківської аварії, а в голові сигналить думка: як можна було запобігти трагедії? Ще раз: не покарати винних, не вимагати справедливого судочинства, а саме запобігти трагедії. Наведу три приклади, як мери міст можуть зробити дороги безпечнішими:

Звісно, окрім цього потрібне зменшення допустимої швидкості в межах міст, фотофіксація і штрафи для власників авто, а не лише водіїв. Необхідно вирішити проблему стихійних парковок, вести точний і детальний збір статистики, а не малювати цифри зі стелі, як сьогодні. Але три перші кроки, найбільш ефективні, можна зробити на місцевому рівні вже зараз, не чекаючи затвердження Кабміном чи голосування Верховної Ради.

Я хочу, щоб харківський суд виніс жорсткий і справедливий вирок, а винні понесли покарання. Але я не хочу, щоб життя людей і далі залежало від тих, хто завтра вирішить поганяти на Lexus. Цікаво, чи мучать мерів українських міст прості питання: А що я зробив, щоб мої дороги були безпечними? Чи не є я особисто співучасником страшного ДТП?