Українські території, що в силу усім нам відомих подій тимчасово втратили свою цілісність, не мають чітких кордонів поділу на «вони» і «ми».
У нас все ще є зони на межі, де треба докладати немало зусиль, щоб вони залишились українськими. Це досить хиткі території, погоду в яких роблять і проросійсько налаштовані люди, і інформаційний простір.
Звісно, Україна докладає чимало зусиль для їх стабілізації, але завжди є ті, кому вигідна дестабілізація , умовно «ватного» поясу України, зокрема південних областей. І зараз мова не про «царя» чи РФ, ми можемо говорити про зацікавлення у розхитуванні від так званого «повелителя дестабілізації» Міхеїла Саакашвілі.
Нещодавні напади на активістів по всій Україні сколихнули громадськість як зсередини, так і зовні. В Одесі стріляли в Олега Михайлика — колишнього соратника Міхо. Нападниками виявились ... члени бандитського угруповання «грузинської мафії», відомої в Україні низкою збройних нападів та іншими «добрими справами». А зв'язки Саакашвілі з цією організацією ніколи не були таємницею.
Як і звична для нього методологія — створити максимальний безлад та на цій хвилі підірвати довіру як до чинної влади, так і до правоохоронної системи. Незалежно від географії та масштабів.