Якутський шаман Олександр Габишев вирушив в довгу подорож пішки, щоб здолати «Путіна –демона». 19 вересня російська влада пригнала два автобуса озброєних силовиків і затримала мандрівника, який встиг пройти три тисячі кілометрів.

З першого погляду це виглядає анекдотично і нервова реакція влади дивує. Залишимо анекдоти атеїстам і поглянемо на історію з містичної точки зору.

Для справжнього шамана не існує простору та часу. Тому особливої потреби для такої довгої подорожі формально не існувало. Але якут пішов у далекий шлях пішки.

5d866b23247a5.png

Тут можна провести аналогію з православними паломниками, які пішки йшли по святим місцям Русі. Існує навіть повір'я, що якщо пройти пішки від власної домівки до брами Києво-Печерської лаври, то половина гріхів буде відпущено. І йшли люди по святих місцях на тисячі кілометрів. Це був своєрідний ритуал. З дуже потужною духовною енергетикою.

Так само і якутський шаман вирушив у шлях суто з містичною ціллю – він накопичував енергію для своєї битви. «Демона-Путіна» так просто не здолати.

Російська еліта відчула небезпеку.

Верхівка РФ вже давно сама по самі вуха занурена в містичні теорії і практики. Афон, старці, містичні алюзії кремлівських ідеологів Суркова, Дугіна, Проханова.

Кажуть, що в 90-ті при Єльцині була створена ціла служба чаклунів та екстрасенсів. Самим відомим чаклуном вважався генерал ФСО, перший заступник начальника Служби безпеки президента Григорій Рогозін. Пліткували, що він на Спаській башті встановив телескоп та по ночах спостерігав рух зірок. Потім складав персональний гороскоп Єльцина. Сучасний тезка Рогозіна за допомогою попів запускає на металобрухт російські ракети.

А от сьогоднішній мер Собянін (можливий наступник Путіна) активно відроджує культ старця Григорія Распутіна.

Містична ідеологія охопила Російську імперію з кінця 19 сторіччя та досягла апогею в роки революції 1917 року. «Срібний вік» – Соловйов. Блаватська, Реріх, Білий, Блок, Гіппіус, Мережковський – всіх не перерахувати.

Сьогодні можна в цей ряд поставити друга Суркова талановитого письменника містика-фантаста Пєлєвіна, який стовідсотково візьме на озброєння в наступному романі історію з якутським шаманом.

Липкий жах охопив кремлівських гномів. Під час подорожі до шамана приєднувались люди, прибічники переказували гроші. Рух набирав обертів, а головне привертав медійну увагу ЗМІ, перетворюючись на небезпечний політичний маніфест та приклад для наслідування.

Войовничий володар 1/6 частини суходолу, нашпигованого ядерною зброєю з мільйонною армією перелякався «психічно-хворого» якутського шамана. Путін вже програв. «Транзит» влади загальмував – чутливі до символізму російські еліти починають хитатися, адже лідер продемонстрував страх.

До речі, прапор у шамана був жовто-блакитний.

5d866cd732e7b.png