Напишу непопулярне в фан-клубі простих рішень, але про це треба говорити:

  1. Зараз немає революційної ситуації, щоб змінити владу за допомогою вулиці. Останні два роки постійної участі в організації акцій протесту, поширенні інформації, в #СудовийМайдан та боротьбі проти політичних репресій дозволяють мені це стверджувати зі 100500% гарантією. Навіть вчорашній день показав це дуже яскраво, коли жодного з тих, хто обурився запобіжному заходу (і був в цей час в Києві), під судом не було.
  2. Соціологія стабільно демонструє відсутність політичної альтернативи Зеленському, здатної його змінити в демократичний спосіб. Що президентські рейтинги, що парламентські демонструють одне — у випадку перевиборів країною знову керуватиме Зеленський. Тільки формат/коаліція зміняться.
  3. В таборі вати йде жорстка внутрішньовидова боротьба, яка за визначенням є корисною для України. Те, що хтось вирішив вичавити Медведчука з цього поля на маргінес, не важливо з якою метою, робить корисну справу. Бо монолітність ватників шкідлива для держави.
  4. Медведчук — людина з 90-х, плюс кум путіна. Відповідно, для нього вчорашнє — жорстка особиста образа. Яка означає війну проти Зеленського і влади, а отже — взаємне послаблення. Також це означає, що Зеленський все більше дрейфує на український берег, хай повільно і вимушено. Але, враховуючи п1⃣ і 2⃣ — це можливо найкращий сценарій на сьогодні. Бо якщо раптом він почне рухи в бік Росії — ми можемо і не зупинити.
  5. Час, який в нас вивільнився, треба використовувати для корисних речей. В першу чергу треба дістати з-за грат і різного гатунку запобіжних заходів всіх патріотів. Поки тренд триває — владу треба дотискати. Пояснювати, що у випадку протистояння з ватою, нам потрібні і Сергій Стерненко, і Андрій Антоненко, і Сергій Філімонов, і Kiyan Kuzmenko Julia, і багато інших патріотів, які зараз обмежені в свободі. Вони стануть в перших рядах за цю державу, а Єрмаки/Смірнови/Татарови і «іжє с німі» — ні.
  6. Україні об'єктивно треба використовувати і геополітичний розклад. По є світовий тренд — нам треба #КурсНаНАТО. Який, окрім чіткого позиціонування на світовій арені, означає і внутрішнє реформування. Боротьбу з корупцією, судову реформу тощо. Те, що зробить нашу країну сильнішою. І що дозволить, зрештою, колись посадити Медведчука.
  7. У внутрішньополітичній ситуації нам треба змінювати ситуацію і повертати проукраїнському табору більшість. Якщо це неможливо зробити з існуючими партіями/політиками, а два роки довели що неможливо, то тоді треба робити нові. Попит є, а отже має з'явитися пропозиція. Я особисто готовий докластися до її побудови і пропоную всім, хто бачить кричущу необхідність цього процесу, об'єднуватися. Не чекати створення чергового проекту під вибори, а творити вже і зараз самим. Потенціал ми бачимо в кожній соціології. А отже і ресурс знайдеться.

До справи!

#МедведчукПідАрешт

П.С. Також пропоную підтримувати гривнею незалежну інформаційну діяльність, зокрема і мою. Посилання для донатів:

https://bit.ly/infogap_ua