Мене відверто дивує, коли зараз пробують протиставляти Сергія Стерненка і Андрія Антоненка. По-перше, сидять обидва. І перший просто вже отримав вирок, а другий — може отримати, якщо ми не відіб'ємо політичні репресії в принципі. По-друге, мене важко звинуватити в тому, що я мало підтримував Ріфмайстра чи ходив на суди по справі Шеремета, саме на них і виникла ініціатива Правотворець, яка підтримує обидвох, а також — інших політпереслідуваних, в тому числі — з інших справ. Не усіх, які є в країні, але це питання виключно можливості волонтерів охопити колосальний шмат роботи...

Сергій Стерненко ходив на суди до Ріфа та на акції на його підтримку, зокрема — так само був в найбільшому замесі під Шевченківським судом, де були всі ми. Він був і допомагав з організацією акції «Стоп прокурватур» , після якої трохи послабили тиск у справі та змінили запобіжку Юлії Кузьменко.

Особисто я не дуже добре знаю Андрія Антоненка, останній раз поверхово спілкувалися в 1998 році, здається. Добре знаю Сергія, з весни 2014, як одного з дієвих правосеків. Власне справа, по якій він отримав вирок — це ще Правий сектор. Напади і самооборона будуть пізніше, коли місцева мафія, вата і менти остаточно визначать його як свого системного ворога.

Немає ніякої залежності, на кшталт «треба щоб спочатку вийшов Ріф». Проблема в державі системна, політичні репресії посилюються. Те, що вчора вийшло 7-8 тисяч, без жодної системної організації — це сигнал Зеленському, що може для нього бути дуже погано вже і зараз. А особливо характерно, що люди без координації і «команд зі сцени» активно двіжували мінімум пару годин, а коли з'явився нормальний звук — десь півтисячі пішло до Печерського РУВС, скандуючи нічному Києву (було десь 23:00) «Аваков чорт» та «Свободу політв'язням».

Зараз треба дотискати і мобілізувати всю Україну на цю суботу. Нас має бути щонайменше кількадесять тисяч щоб вирішити питання системно. І щоб вийшли і Ріф, і Сергій. І інші політв'язні.

З влади мають бути звільнені всі системні вороги — Татаров, Єрмак, Венедіктова тощо. А Зеленський, якщо вже почав гратися в патріотизм, не просто накласти санкції на Медведчука — за фінансування тероризму має бути підозра всім причетним, і не неможливість користуватися активами — а запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Без можливості внесення застави. Це не справа про розбій в 300 грн...

Зараз українці мають об'єднатися, не за Стерненка чи Ріфа — за справедливість і наше майбутнє. І масштаб протестів вчора показує — це починає відбуватися.