Мова — то наша зброя, якою треба користуватися максимально ефективно.

Дивуюсь людям, які переходять на мову співрозмовника. Уточню: україномовним людям, які переходять на російську.

Особисто я, розмовляючи з російськомовними, переходжу на їхню мову лише в тому випадку, коли співрозмовник не розуміє української. Або переходжу на англійську.

Моя позиція проста: чому я повинен спілкуватися іншою мовою, розмовляючи з таким же громадянином України? Українську він/вона знати зобов'язані. Проте правда така, що багато українців у побуті спілкуються рос.мовою і активніше споживають російськомовний контент. І це дуже сумно.

Україномовний контент в Україні не в фаворі. Більшість матеріалу в мережі створюють російською, оскільки так можна охопити більшу аудиторію. Почни співати рос.мовою і ти охопиш Україну й весь пострадянський простір. А заспівай українською — лише нашу країну. Ну так, якщо це буде круто, тебе будуть слухати й закордоном. Але всі шукають легких шляхів.

Я дуже тішуся, що в нас є талановиті люди, які роблять свою справу українською. Але цих людей не багато. А так не повинно бути.

5 р тому, ми всі переконалися, що мова — це той інструмент, через який у нас можуть відібрати дім. Проте правильні висновки зробили не всі. Нам потрібно більше й активніше популяризувати нашу рідну мову. Довести іншим, що українська — це круто, її треба вивчати і нею спілкуватися.