Сталося те, чого всі так боялися: недосвідченість президента Зеленського обертається втратами у війні. Як втратами людей, так і територій та позицій на міжнародній арені.

Не сказати, що це було неочікувано — збрехати. Проте навіщо було призначати, а потім звільняти Романа Безсмертного з посади перемовника у Тристоронній контактній групі?

Як заявив сам Роман Петрович:

«Причиною звільнення послужила моя публічна позиція. Стосовно тактики дій на лінії розмежування, тактики дій в переговорній групі. Я чесно, коректно, відкрито казав, що тут треба діяти отак, а тут отак. Починаючи з того, що не можна не проводити військовий парад в умовах війни. Закінчуючи дзвінком: не треба телефонувать Путіну – треба діяти досить різко і послідовно.

Я не можу розуміти, коли Україна демонструє боязнь по відношенню до абсолютно не організованої Росії. Я не розумію, чому не відповідають на фронті, коли йде обстріл. Тим більше що я знаю як ішли переговори, досягалися домовленості, я знаю як вимагає міжнародне право діяти в моменти таких загострень.

Очевидно, що така позиція не до двору. Але це позиція президента – призначити, звільнити…»

І з Безсмертним не можна не погодитись. Адже дзвінок Путіну показав, що Зеленський не вважає президента РФ ворогом, а третьою стороною, яка може вплинути на бойовиків.

Ще до перемоги на виборах Зеленський казав, що треба «просто припинити стріляти». Уже тоді це викликало великий резонанс, але білий шум зеботів усе заглушив. Тобто уже тоді простежувалася позиція Зеленського, але ж ми не звернули уваги.

Так само небажання проводити військовий парад на День незалежності — ознака нерозуміння й байдужого ставлення до війни. А причина відмови, буцімто 300 млн грн на військовий парад — це марнотратство, звучить як знущання з ветеранів.

А 300 000 000 грн на переїзд офісу президента — це не марнотратство?

Не варто шукати логіки в діях Зеленського як головнокомандувача. Президент України має бажання припинити війну, але не розуміє, з ким має справу. Зеленський свідомо вважає, що Путін у цій ситуації може бути якимсь союзником. Але у цьому протистоянні він виглядає як миша, що довірилась коту. Х*йло пограється з цією мишею, а потім покарає всю Україну.