Ліквідатор аварії на ЧАЕС покінчив життя самогубством після перегляду серіалу #Chernobyl.

Хтось скаже, що серіал про Чорнобильську катастрофу від HBO вбиває. Але ні. Вбиває не серіал, а радянська та прострадянська влада. Після вибуху реактору 4-го енергоблоку ЧАЕС минуло 33 р, а люди досі не можуть спокійно реагувати на цю трагічну подію. Тому що ліквідатори та інші учасники аварії покалічені не лише радіацією, а й байдужістю влади.

У Казахстані один із ліквідаторів — 61-річний Нагашибай Жусупов наклав на себе руки — стибнув із 5-поверхівки. Донька чоловіка повідомила, що він дивився серіал зі сльозами на очах: побачене викликало важкі спогади про трагічні події.

Донька також розповіла, що її батько 10 р стояв у черзі на квартиру, але його викресили зі списку. Це негативно вплинуло на здоров'я чоловіка. Усі 10 р очікувань Нагашибай Жусупов із дружиною і 5-ма дітками жили у гуртожитку.

Жусупов був одним з перших солдат-запасників, яких мобілізували як ліквідаторів. Він працював біля реактора 4-го енергоблоку ЧАЕС.

Близькі та рідні вважають, що чоловік скоїв самогубство, бо відчував зневагу з боку влади. Впродовж багатьох років він не міг отримати житло і жив у злиднях. Варто додати, що ліквідатор Нагашибай Жусупов усе життя страждав від сильного головного болю.