Невже хтось дійсно думав, що Кличка вдасться перемогти? Це дуже наївна думка. Повторю ще раз – під час загрози, як от COVID-19, люди обиратимуть ту ж владу, яка є. Або тих, хто себе зарекомендував раніше. Через це «ЄС» представлена в усіх областях України та в Києві.

Єдиний, хто міг із чинним мером столиці потягатися в 2-му турі, – це Притула. Але яку б дичину Кличко не чудив, скільки би коштів не закопав у Шулявському шляхопроводі та скільки би незаконних забудов не з'явилося – підтримка серед киян велика.

З іншого боку не варто недооцінювати адептів ОПЗЖ та прихильників совка. Попов неочікувано багато набрав. І в цьому немає нічого дивного: молодь на вибори не ходить, а бабуськи і дідуськи продають наше майбутнє за порожні обіцянки чи кіло гречки.

Проте мене вражає також і купа кандидатів, яким з самого початку нічого не світило. Хтось скаже, що вони йшли, щоб відтягнути голоси. Але до сраки це.

Окей, Верещук – Слуга народу повинна була когось висувати. Але отримали вони від усіх українців колективного гарбуза. Гаразд, Притула – шоумен, волонтер, має позитивний бекґраунд і, як не крути, він тут живе.

Але усі ці Кучеренко, Смешко, Омельченко, Іллєнко, Гусовський, Береза той же, якби він мені не подобався – вони свідомо йшли на поразку. У той же час, якби Смешко не посрався з Гордоном – міг би набрати більше.

Але найбільше мене вбили 3 персонажі – Шахов, Томенко і Пальчевський. Шахов – просто унікум. Про щоб на ефірах у нього не спитали, він всюди приплітає свій Донбас, людей без зарплат і тд. Але по суті, окрім молотіння язиком, він більше ні на що не спроможний.

Томенко – просто профукав бабки. Піар кампанія нікудишня. Підтримки в медіа ніякої. Витратив гроші й усе. А так добре починав – був нардепом від БЮТ, потім від БПП.

Ну і звізда каналів Медведчука – Андрій Пальчевський. Сам себе поховав. Спочатку інтерв'ю з «ВВС», де він спростовував те, що після 2014-го виступав на російському ТБ і закликав до миру. І звичайно ж інформація у медіа про російське громадянство Пальчевського, яка слабо вплинула на результат, але стала дуже потужним провтиком.

Але особливо мене вражає один кандидат в депутати КМДА від «Перемоги Пальчевського» по моєму окрузі.

Андрій Андрєєв попередні 5 років так потужно і плідно засівав Солом'янку, але так тупо провтикався з вибором партії. Хоча дуже довго не знав, до якої команди йому долучитися.

Прийшов у київську владу від «УДАРу», потім переобрався від «Блоку Петра Порошенка». Але щось пішло не так і побіг до Смешка, а зупинився у Пальчевського.

А лишився би в «ЄС» – переобрався би втретє.