Ніколи ми не мали проблем з українською і от знову «слуги народу» заявляють про необхідність внесення змін до закону про мову.

Побіжно відповім на виття рускаґаварящіх українців, які не могли зрозуміти, чому я писав про утиски україномовних громадян — це було тоді, як преЗЕдент сказав «Какая разніца?».

Змоделюємо ситуацію, що я — україномовний українець в Україні приходжу в сервісний центр, ресторан, кав'ярню і тд.

Там до мене звертаються російською. Я прошу перейти, будь ласка, на українську. Тому що я не бажаю в Україні спілкуватися іноземною мовою, адже володію державною.

Людина, яка мене обслуговує, переходить на українську. Але ображається, бо не хоче разґаварівать на вашей тєлячєй мовє, наприклад.

І щоб мені помститися, він плює в страву чи каву, яку я замовив, або ж псує телефон чи ноут, який я віддав на ремонт, абощо.

Не може такого бути? Та запросто. Чи може таке бути у протилежній ситуації? Навряд чи.

Коли я працював у сфері торгівлі/послуг переходив на іноземну лише тоді, коли мене не розуміли чи просили.

Щодо заяви Разумкова і Стефанчука про те, що закон про мову треба змінювати. Тут варіантів може бути декілька:

— Слуга народу бачить, що рейтинги впали, особливо на Сході та Півдні України. Рипатися на Захід їм нема сенсу, от вони й намагаються задобрити регіони, де домінує вплив ОПЗЖ і подібних проросійських лайномісів.

— Путін із Кремля через 5–10-х Єрмаків передав «не лоху», що скасування мовних квот, вільніше й активніше використання мови «братнього» народу пришвидшить послаблення війни на Донбасі.

— Зеленський і ко ціленаправлено повертають Україну в лоно «русскава міра» і роблять усе можливе, аби путінський чобіт пройшовся по війльній Україні й десь по Дніпру поділив її.

А для Зе!фанатів, які ляпають про «Какая разніца?» чи заявляють про утиски російськомовних в Україні, хочу сказати наступне.

Не бажаєте вчити й говорити державною мовою — там, де це вимагається законом, у побуті триндіть якою забажаєте — валіть нахєр на росію і там говоріть, якою хочете.

Іноземні мови в Україні ніхто не утискає, лише російськомовні журналісти каналів Медведчука чомусь постійно ниють, які ж вони ущємльонні.

Уже питав і запитаю ще раз — Якщо «Какая разніца?», чому не українською, англійською, німецькою, польською?

P.S. Мені от цікаво, а зудумувались оці «Какая разніца?», що до окупації мешканці Донецької й Луганської областей так само байдуже ставилися?!?