Президент України Володимир Зеленський заявив, що «було би добре» направити в Італію кількох лікарів для боротьби з пандемією коронавірусу.

Мовляв, вони повернуться з неоціненним досвідом, з яким зустрінуть пік пандемії в Україні.

ВсеМіністр Аваков також запропонував допомогти Італії, надавши спирт для медичних потреб.

Так, ситуація в Італії жахаюча. Щодня гинуть сотні людей. Медики не справляються. В таких ситуаціях треба бути солідарними і допомагати.

Тільки не у випадку убогої системи охорони здоров'я України. Не тоді, коли на обличчях людей шрами від масок, бо нема кому працювати — рятувати життя хворих на COVID-19.

5e86008e9d302.png

Допомагати треба і можна тоді, коли в тебе все добре й ти готовий до боротьби.

У нас нема такого числа заражений, тому що тест-систем нема. Тому що людей масово не тестують на коронавірус.

Система охорони здоров'я — у сраці, економіка дихає на ладан, політики й чиновники займаються усім завгодно, але не пандемією.

Уляна Супрун у Twitter попросила в Ілона Маска допомоги з апаратами ШВЛ, але влізло чмо Вадим Арістов. Він звинуватив Уляну в тому, що в нас нема апаратів штучної вентиляції легенів.

Арістов також написав Ілону Маску комунікувати з президентом Зеленським. Уже бачу, як Маск пише ЗЕ: «Мен, чув, вам апарати ШВЛ треба. Чому ж ти мовчиш, а ексміністерка пише мені про це?».

Ну, бл*дь, серйзно? Коли ці чмошники перестануть звинувачувати попередників і візьмуть на себе провину за те, що Україна в сраці? То Ємець звинувачує Супрун у своїй відставці, то через неї в нас нема апаратів ШВЛ.

Може Уляна винна і в тому, що медичні маски експортували з України?

Після аудиту Київської міської клінічної лікарні №17 з'ясувалося, що з 24 апаратів ШВЛ робочих лише 2. Лише 2 апарати, Карл!

… Вкотре повторюю, що в нас так мало хворих на COVID-19, бо в людей його не можуть і не мають чим виявляти.