Влада про*бала комунікацію з самої появи коронавірусу. Не підготувалася. Не вжила оперативних заходів. Не спрогнозувала, бл*дь, що можуть маски й антисептики скінчитися.

Влада не забезпечила необхідну кількість тестів. І повторю ще раз — хворих на COVID-19 може бути значно більше за офіційні дані. Хворі можуть тупо не знати, що вони хворі.

Влада ввела карантин, але не забезпечила нормальне функціонування гром.транспорту. Закрили метро і не пускають більше 20/10 осіб у автобус/маршутку. Але багатьом досі треба їздити на роботу.

А роботодавець, який втрачає гроші, буде звільняти людей чи відправляти у відпустку за свій рахунок. Бо їм плювати на людей, а людям — на бізнес. Бо всім треба заробляти, як бізнесу, так і продавцю чи баристі.

З іншого боку самі люди — довбані панікери. Ще нічого невідомо, неясно і незрозуміло, але вже побігли скуповувати долари — $300 000 000 купили. Туалетку почали розбирати, гребти сіль, гречку і сірники.

Люди безвідповідальні. Люди мають симптоми коронавірусу, але не йдуть до лікаря. Вони йдуть у церкву, в магазин, по родичах. Їм байдуже на то всьо, вони не вірять у то всьо.

Люди відмовляються повідомляти, з ким контактували. Продовжують ігнорувати рекомендації МОЗ, ВООЗ і тд.

Люди сваряться з водіями гром.транспорту, перекривають дорогу, лягають на рейки. Ще трішки й битися почнуть.

А все тому, що влада про*балася з комунікацією. Не пояснили нормально, що карантин — це сидіти вдома й мінімізувати поїздки. Не пояснили, що коронавірус — це чхнути чи кашлянути в бік іншого і все.

Агресія, байдужість, нерозуміння лише збільшуються. 3-й день карантину, а вже ясно і зрозуміло що й до чого.