Скажу відразу, цей текст багатьом не сподобається.

Багато людей з мого оточення вважають, що «В Україні нема чого ловити», «Тут не заробиш грошей», «Корупція процвітає й треба тікати звідси», «Краще їхати в Польщу на заробітки» і тд, і тп.

Особисто я — протилежної думки. Ми з друзями часто сперечаємось із цього приводу, особливо з тими, хто також родом із села. Я вважаю, якщо ти ручками й голівкою своєю не вмієш працювати, то і за кордоном тобі нема чого ловити.

Якщо відверто, я рукожоп. Мене не цікавить техніка, я не вмію класти камінь, штукатурити, класти плитку, в'язати арматуру. Ще й спина не айс, тому збирати полуницю також не для мене.

Який сенс мені їхати в Польщу на заробітки? Я нічого не вмію й буду там чорноробочим/підсобником, який отримує копійки. Буду жити у вагончику чи гуртожитку, працювати по 12 год 6 днів на тиждень, їсти найдешевші харчі. Відповідно, я матиму $500-700 на місяць і все. Може з часом і більше, але то буде потім.

У такому випадку, чим гірший Київ чи інший обласний центр? Чому молодому парубку з села не поїхати у місто й там заробляти те саме, що й за кордоном?

Орендуй койко-мєсто, влаштуйся на 2 роботи — працюй 6 днів/тиждень. Їж мівіну й рис із хлібом. Не бухай і не шарся без толку. Вчися новому, демонструй свої вміння й навички — піднімайся кар'єрною драбиною.

І буде тобі щастя в Україні! Тільки ніхто так не хоче. Краще поїхати за моря, х*ярити там зранку до ночі на пана. Вбивати здоровля і потім у 40 р мати хвору спину, виразку шлункову й прой*бану молодість.

Зароби трохи грошенят, піди на курси, здобудь нові знання і вміння. Стань фахівцем у тому, що тобі подобається та працюй у кайф. Хіба це гірше заробітків?

P.S. Я знаю дизайнера, який дивлячись ролики на Youtube освоїв фотошоп. А зараз він ще й фотограф, кліпмейкер, співак і музикант. Сам пише музику і тексти, знімає кліпи, потім їх монтує й випускає у світ.

Так чим ТИ гірший/гірша за нього?