Років, може з 20 тому, одна моя досить близька знайома, затягнула мене на якесь, вже не пам'ятаю чому присвячене, збіговисько дуже модної тоді секти-компанії Амвей. Ми поїхали у Будапешт, там у дуже великому приміщенні, мабуть то був стадіон, зібралося десь біля 10000 людей. І саме там я вперше відчув як працює технологія НЛП. Всі ці оплески, гуртовні крики, порожні, скляні очі, адреналін, що зробив повітря желеподібним — це видатна технологія. Коли починаєшь спілкуватися з сектантами, вони нагадують того коня з шорами. Право-ліво, це або ступор, або потік свідомості словами, які їм вкладають їм в голови їх «просвітери». Це був захоплюючий досвід того, як швидко, без витрат і велику групу людей можливо перетворити в керовану отару.

Цими днями подивився, незважаючи нудоту, багато роликів з виступами, роликами, відосіками, всіх отих Зе. А якщо долучити до того всього коментарі прихильників Зе — один до одного те збіговисько у Будапешті.

Україну обробили технологіями той самой умовної Амвей, і лікування від того зачарування буде дуже і дуже болісним, і боюся кривавим. Зламані мізки, це не рік і не два. Це може бути дисятиріччя. А що весь цей час буде робитися у країні я навіть не хочу собі уявити.

І ще. Коли кажуть, що оце все дуже скоро втратить ретинг, їх чекає Ростов, «нарід» зрозуміє що то воно є, так от, мушу вас засмутити — нічого цього не буде. По перше — з секти просто так вийти неможливо, по друге — сектанти, навіть, якщо і починають щось підозрювати, практично ніколи самі не покидають секту, до останнього сподіваючись, що все є так як має бути. І по третє, найголовніше — отим всім Зе, до дупи, що ви там собі міркуєте. Вони захопили владу, тотальну, всеохоплюючу. Вони вчипилися в неї щелепами намертво. І без великої крові вони вам її вже не повернуть. А маючи мільони послідовників крові будуть ріки...