Перевиборів в Італії поки не буде.

Прем'єр Джузеппе Конте із популістичного Руху п'яти зірок зміг домовитися із своїми ліваками про формування коаліції і уряду і залишиться прем'єром.
Так, це той самий, що єдиний підтримав Трампа у питанні повернення роісї до G8 і хоч є прихильником зняття санкцій з Мордору, але поки дозволяв себе вмовити.
Рух п'яти зірок нагадує Слугу — збіговисько хтозна кого, до влади прийшли на махровому популізмі і технологіях, керівник популярний комік.
Тобто, Конте Україні начебто і не друг, але все відносно.
В результаті таких домовленостей в прольоті залишається Маттео Сальвіні із популістичної Ліги (колишньої напівсепарської Лігі Півночі, яка починала під гаслами — «Північ годує всю Італію і цих нероб з ̶Г̶а̶л̶и̶ч̶и̶н̶и̶,̶ ̶К̶и̶є̶в̶а̶ ̶і̶ ̶Ж̶и̶т̶о̶м̶и̶р̶а̶ Півдня». Нічого не нагадує?). Сальвіні їздить до маскви, фотографується у футболках з портретом пуйла, а Ліга попадає в скандали пов'язані з прямим фінансуванням з Мордору.
Ліга розраховувала взяти на дочасних виборах достатню кількість голосів, щоби об'єднавшись в коаліцію з партією, ще одного популіста і великого друга пуйла, Берлусконі утворити більшість. Всі опитування показували, що такий результат дуже, дуже імовірний.

Це посилює українську переговорну позицію, чи принаймні не послаблює, бо вмовити парочку Сальвіні-Берлусконі ніяк би не вдалося, не рахуватися з думкою Італії в ЄС не змогли б (тим більше, що там і без того вистачає противників санкцій), пуйлу можна було б не напружуватись, у грудні нам би сказали: «Ми старалися, як могли, але так вийшло. Вибачте», Зеленський би записав відеоролик де пояснив, що зробити нічого було не можна, бо рішення прийняли ще за часів Порошенка.

Ніякої української заслуги тут нема. Просто повезло. Не певен, що в ОП усвідомлюють важливість. Там на найважливішому американському напрямку за куратора — футуролог-казкар із Університету сингулярності (виявляється і такий є), то що там за Європу говорити. Але все одно, новина хороша.

на фото Маттео Сальвіні, сьогодні він не посміхається