Цілком очікувано, повністю в стилі команди новоліц, сьогодні від Романа Безсмертного прозвучало «міня нітак понялі», стосовно того, що він вчора наговорив на пресконференції. Трюк зрозумілий і примітивний. Спочатку щось говориться для однієї аудиторії і офіційно, а потім для іншої йдуть неофіційні роз'яснення і маніпуляції.

Пан Безсмертний опублікував пост де оповідає, що виявляється «„будь-який вогонь“ — це не „ВОГОНЬ У ВІДПОВІДЬ“» і далі перераховує «види вогню» — «на знищення, придушення, за видами зброї, за способами ведення, за напруженістю стрільби, за способами стрільби, за видами вогню (по окремій цілі, зосереджений, загороджувальний, багатоярусний, багатошаровий).»
Це відверта маніпуляція підміною понять.
Бо дозвольте поцікавитися, а «вогонь у відповідь» хіба не може бути на знищення, зосереджений і розрізнятися, за видами зброї, способами ведення, та напруженістю стрільби?
А під час попередніх спроб припинення вогню (за часів злочинно-шоколадної хунти), що хіба заборонялися не всі види вогню? Чи «зосереджений» попадав під заборону, а «багатошаровий» був дозволений?

Пане Безсмертний, не тримайте людей за ідіотів і не підміняйте поняття підсовуючи класифікацію явища під питання існування/не існування його, як такого. . «Будь-який» означає, те що означає, а саме — всякий, ні один, ніякий, жоден.

Введена відповідальність означає, що солдат боятиметься відповідати, доки не буде, якимось чином задокументовано, що це саме «вогонь у відповідь» (і це у випадку, якщо він взагалі буде дозволений, що поки не факт). Яким? Що вважатиметься доказом? А якщо не встигне запротоколювати, що тоді?
Хто і яку нестиме відповідальність, якщо терористи зміцнять позиції, вийдуть на нові рубежі і тому подібне, чи, не доведи Господи, станеться щось страшніше. Ви нестимете? Яку?

Особливо розчулює в пості праведне обурення — «Найжахливіше — це коли топ-політики добре знають питання і свідомо розганяють „зраду“ напередодні виборів. Служити треба державі, а не рейтингам. Паразитувати і заробляти на війні — це свинство і остання річ.»
Браво!! Не можна не погодитись з кожним словом. Як влучно сказано.
Ну так і не займайтеся цією самою останньою річчю. Ви ж прекрасно знали, що в неділю вибори (балотуєтесь по мажоритарці).
Бо складається враження, що це рішення було свідомо підігнано під певну дату. І не стільки заради рейтингів (хоч мабуть і не без цього), а для того щоби зайнятість виборчим процесом ускладнила реагування суспільства.
А також перекажіть Леоніду Даниловичу, що ніхто навіть не думає пов'язувати зняття санкцій на продаж мирних труб із якимось там зароблянням.

Після відомих заяв Леоніда Даниловича, щодо «не стріляти у відповідь» і подальших його пояснень «міня нітак понялі», а також бурхливої радості в стані ворога — «Україна нарешті погодилася на прямі переговори з ОРДЛО», в пана Зеленського просили озвучити директиви на переговори, чи хоч якісь пункти плану і розказати нарешті де те знамените «гдє-то пасєрєдінє».
Бо довіри цій компанії не було і нема (тепер це і Вас стосується).
То ми щось почуємо?