Написав вже це разів двадцять в різних коментарях.. Може кому стане в пригоді, два дні ще попереду.

Це навіть не агітація, таке собі роз'яснення, для тих хто мудро пішов на пиво на тій парі, де розказували про закони діалектики.

Багатьом неприємно визнавати, що з точки зору кінцевого результату, поливаючи брудом Пороха, вони працюють на Зе+Йу. Потоки лайна грандіозні, понаїдалися по самий нєбалуй, а відчувати себе дебілом якось не комільфо.
Тому весь час натикаюсь на: «А де ви бачили, що я за Зе (Йу)!!?»

Пояснюю:
Просто світ так влаштований. «За» і «проти» взаємопов'язані і не існують окремо. Якщо Ви чогось «проти», то автоматично чогось «за» і навпаки. Єдність протилежностей називається.
Опції «утримався» не існує взагалі. Це ілюзія. Придумали для слабких духом, хто боїться брати на себе відповідальність. «Утримався» насправді означає — «не заперечую» і завжди йде на чиюсь користь. В нашому випадку на користь того хто має більший «ядерний» електорат. Тобто на користь Зе.
На сьогодні в нас два кандидата — Порох vs Зе+Йу=Коломойський і прімкнувшій к нім пуйло.
ВСЕ.
Ви рішуче проти Пороха, зачить за другого кандидата автоматом. Розклад такий. Об'єктивна реальність.
Якшо Ви за Йу(Зе), а не за Зе(Йу), для Вас це принципово і Вас образило, що я переплутав, вибачте. Для мене, це одне й те саме — Зюля Коломойського..
І від того, визнаєте Ви це, чи ні, згадуєте про Зюлю, чи ні, для результату ніякої різниці нема.

Тут як качелька дитяча. — опускаєте одного, автоматично піднімається другий. Навіть якщо Ви до цього другого не торкались.
Стоїте в стороні — опуститься той хто важчий. Але ж Ви доросла людина, були поруч, бачили, могли запобігти. Але не запобігли. Тому відповідальність та сама.