Чи то звернення, чи то заклик.

Думаю, всім очевидно, що певні сили, у випадку своєї поразки (неминучої!!!), будуть робити спроби зірвати вибори, делегітимізувати результати і таке інше, з усіма супутніми прелєстями. Зараз повним ходом іде медіа-розкрутка, сто разів на день повторюють слово «фальсифікація», забивають голови людям різним брєдом, в центрі міста, загони молодиків в одностроях, проводять тренувальні двіжухі, етс. Готують грунт, коротше кажучи. Майдану не буде, але спроба розкачки і якоїсь подоби путча, цілком можлива.
В мене є більш-менш ясне розуміння, як то все може відбуватися і як тільки закінчу писати доповідну Петру Олексійовичу, викладу все, що не є військовою таємницею, окремим постом.

І успіх такої, цілком можливої, кампанії по дискредитації виборів, напряму залежатиме від того, чи вдасться переконати суспільство, що у певного кандидата нема підтримки, ВСІ його не хочуть, ніхто за нього не голосуватиме, супер антирейтинг і т.д. Тоді його перемога, для людей з належним чином промитим мозком, сама по собі буде сприйматися, як переконливий доказ фальсифікації. «Бо етава нє магло бить, патамуша не могло і всьо».
До того ж люди живуть серед певного оточення і можуть взагалі слабо уявляти, що чимало громадян думає інакше. Особливо це помітно у ФБ, де, так би мовити, «природній відбір» френдів часто створює гомогенне середовище.

Приклади:
1. Вчора випадково попав на сторінку коїсь дівулі "5.10", яка цілком серйозно розмірковує, що по даним її сторінки найвищий рейтинг в Балашова, а головним його конкурентом вважає Зеленського.
2. Чи прихильники Кошулинського, що репостять інфографіку де він набирає 70%, головним конкурентом вважають Порошенка, і несвідомо поливають його багнюкою. Якщо їм сказати, що по факту вони працюють на Коломойського, це викликає правєдний гнів і несамовите обурення.
3. Я і сам, до січня цього року, думав, що прихильники Зеленського, це якісь казкові персонажі про яких говорять, але ніхто їх не бачив. Щось на кшталт братця Іванушкі, що сьорбонув не з тої калюжі і перетворився на тупого козліща.

Цей стан речей на руку тим хто захоче зірвати вибори, чи бездоказово, на емоціях оголосити їх сфальсифікованими. Якщо грунт добре підготовлений, то якихось примітивних мультиків «аля бігус» може виявитись достатнім для шуму до небес..

Мабуть всі помітили хвилю майже однакових постів типу -"Порохоботи відписуйтесь від міня" Це робиться для більшої однорідності зрадогонських груп. Тоді легше маніпулювати, бо ніхто не заперечує, а в учасників створюється стійке враження, що ВСІ кругом думають однаково, бо інших вони не бачать. І якщо перемогли не вони, то на їхню думку, це означатиме, що однозначно була фальсифікація.

Тому отримуючи листи і теги — "Подивіться хто у вас в друзях", я не вважаю за правильне бігом відписуватись. Це, як здатись без бою, ІМХО. Якщо є час і натхнення треба коментувати і нехай відписуються самі. Навіть якщо це бот, але його хтось коментує, то нехай вони прочитають ваші коментарі. Якщо часу і бажання нема, то може колись з'являться.
Я не веду облік, але від мене відписалося під сотню людей і в стількох же я забанений.
Не аби що, але хоч щось.

Розумію, що коли ти не вчився на психіатра, то спілкуватися з зекомандастами і юлефанами важко, чи навіть неможливо. Сам такий. Але нехай хоч бачать, що разом нас багато і далі по тексту.

Якщо ви згодні, то розкажіть це своїм знайомим, хто намагається до блиску вичистити свою стрічку. Від цього мало користі, якщо взагалі є.

З тих самих міркувань корисно висловлювати свою позицію і в реальному житті (якщо не боїтеся).
Коли ви попали в компанію де обговорюється політика, не варто соромитись, а просто гучно лязгнувши затвором, дослати патрон в патронник, зробити на обличчі саму добру посмішку, із тих, що в вас є, неспішно погойдуючи стволом із сторони в сторону, повільно підняти голову дивлячись прямо перед собою лагідним поглядом, м'яко але голосно сказати: "А я голосуватиму за Порошенка!!!".
Будьте добріші і люди до вас потягнуться.