Продовжуємо подорож мріями!

Уявіть, що ви з коханою людиною вирушили у відпустку на 1 місяць. Чому на місяць, а не на 2 тижні? А чому ні? :)

Сіли в зореліт і полетіли. Є в нашій галактиці така планета, де серед живих організмів поки що є тільки рослини та нехижі тварини. Справа у тому, що тутешня флора є дуже поживною, тому тваринам не довелося еволюціонувати до м'ясоїдних.

За розмірами UA-4-D трохи більша за Землю, в 1,2 рази. І хоча вона дуже схожа на нашу рідну планету, рельєф набагато різноманітніший. Тут дуже багато мальовничих долин, в яких з гір по обидві сторони вириваються водоспади і ти відчуваєш себе маленьким гобітом, який вперше бачить Рівендел. Зайшовши на вершину гори, з однієї сторони можна побачити гірські системи, які змінюються то скелястими виступами, то зеленими пагорбами, наче розхвильоване море; з іншої сторони відкривається вид на справжній океан, на поверхні якого видніються плями суші, наче пропливаючі кораблі.

Взагалі, в океані розкидано величезну кількість різних за розмірами островів, деякі з них далеко від материків, а до деяких можна дійти пішки по мілині, розглядаючи під ногами дивакуваті мушлі та пропливаючих кольорових риб. Вода біля піщаних берегів настільки прозора, що здається наче її зовсім немає.

Хоча планета була відкрита порівняно недавно, на ній уже проживають близько 10 мільйонів людей. Переважно це науковці, які вивчають місцеву флору і фауну, досліджують їхні геноми для можливої інтеграції в людські. Крім науковців тут живуть рейнджери-доглядачі, які допомагають місцевим мешканцям та туристам безпечно подорожувати та влаштовувати своє дозвілля. Загалом на UA-4-D зараз засновано близько 1000 поселень. Уявіть який вільний простір є у людей які тут живуть, якщо ця планета на 20% більша за Землю і які у неї перспективи для заселення. Але поки масова міграція сюди не почалась, ми дійсно потрапили у рай.

Свій час ми вирішили провести максимально насолоджуючись місцевою природою і один одним. Звичайно, ми не могли б зробити цього у повному обсязі без сучасних технологій :). На щастя, місцева рейнджерка люб'язно дала нам два airboard-и. Це така дошка, за допомогою якої можна літати у повітрі. То ж відпочинок ми проводили по різному.

Одного дня ми полетіли милуватися горами, їх вигляд перехоплював подих. Ми натрапили на скелю, яка майже вертикально випростувалась з землі на висоту більше 2 кілометрів, очевидно, що колись тут вирував дуже активний рух тектонічних плит. Цікаво, що навіть на такій, начебто, пласкій кам'яній скелі росли поодинокі кущі і дерева, які вхопившись у маленькі щілини коренями, тягнулися вверх до сонця. На ній ми навіть помітили маленькі червоні квіти, схожі на дикі півонії які у великій кількості ростуть у Кримських горах. Життя дійсно дивовижна річ, воно вхоплюється за будь-яку можливість, щоб продовжитись, хоч його сенсу ми ще не зрозуміли. Можливо його і нема, просто елементи так поєднались, що почали самостійно синтезувати нові сполуки. Ми просто є і цього достатньо. Так ми цілий день літали та ходили горами, по вершинам і вздовж річок, в лісі та на плоскогір'ї. Це був день естетичного екстазу від споглядання різних рельєфів, смарагдових дерев та різнокольорових квітів. Захід сонця ми зустріли на зеленій галявині, що розкинулась на одній з гірських лопат. По боках стояли поодинокі невисокі листяні дерева, вітру не було, тому ми слухали тишу, яка часом переривалася далеким співом маленьких пташок. Захід нас порадував широкою гамою кольорів, поки сонце сідало, небо ставало від світло рожевого до червоного, перетворившись на останок у темно синє, а згодом чорне, всіяне розсипом безлічі зірок. Добре, що ми взяли з собою саморозкладну спальню з двоспальним ліжком та прозорим дахом, бо вночі в ній було чарівно ;)

А що було наступного дня, дізнаємось згодом :)