Влада оголосила про створення Центру протидії дезінформації, і розраховує, що він стане міжнародним. Формуватися він має на базі міністерства культури, яке очолює Олександр Ткаченко, під чиїм керівництвом канал 1+1 вдавався до створення найбрудніших фейків проти ворогів власника «псюсів» Коломойського. На якому роками виходив 95 квартал, який займався чимось більш витонченим ніж дезінформація — викривленням сприйняття дійсності глядачачами. На цьому ж телеканалі працював підсанкційний Дубинський.

Вчора ж Банкова фактично отримала коментар з цього приводу. Тимчасова повірена США в Україні Кристіна Квін в рамках Київського безпекового форуму дала принципову підказку щодо джерел дезінформації в Україні.

«Якщо говорити про корупцію – ми стали свідками тих впливових сил, які прагнуть підірвати українську незалежність та її інфраструктуру, намагаються уникнути відповідальності за свою корупційну поведінку. Ці впливові монопольні кола також проводять широку дезінформаційну кампанію тут в Україні, яка спрямована на дискредитацію реформ в Україні та її курсу на Захід», — сказала вона.

Тобто, тепер нарешті і з-зовні Зеленському прямо кажуть про те, що думаючим українцям зрозуміло давно. Контрольоване олігархами телебачення, яке маніпулює громадською думкою, не може бути попутником на євроатлантичному шляху і на шляху реформ. Конкретніше — телебачення, яке захищає інтереси звинуваченого у корупції і «підриві української незалежності та інфраструктури» Ігоря Коломойського. Представниця посольства США не вимовила цього прізвища, але ми розуміємо, про кого йде мова, тим більше що її слова за змістом повторюють обгрунтування запровадження санкцій проти Ігоря Валерійовича.

Тобто очевидно, що такий Центр дезінформації, як і будь-які інші іміджеві ідеї Зеленського, може бути підтриманий на міжнародному рівні лише тоді, коли проблема масової, тотальної дезінформації в інтересах олігархів буде подолана всередині України.

Але ж Коломойський — це спонсор, натхненник і фундамент цієї влади. Навіть термін монобільшість некоректний, бо це більшість у парламенті на двох — олігарха і президента.

Щоб не було далі, владі принаймні варто припинити імітувати процеси заради власного піару, наповнюючи їх змістом, протилежним до задекларованого, і тримати всіх, в тому числі ключових міжнародних партнерів, за ідіотів.

Зрештою, ми недвозначно почули, що комплекс заходів проти Коломойського включає у себе і позбавлення його інформаційних можливостей. Для чого сам власник 1+1 доклав чимало зусиль, відверто і публічно ставши на проросійську сторону після свого повернення в Україну.

https://t.me/bulavkay