Минулого року з коронавірусного фонду (якого ніби не існує) забрали 100 мільйонів гривень на зйомки «патріотичного кіно».

В розслідуванні про те, як і куди було витрачено ці кошти не дивує, що те що встигли до кінця року (тридцять з гаком зі ста мільйонів) розпилили між собою компанії, які увійшли до складу конкурсної комісії. Тобто, такий собі міжсобойчик комерційних структур за наш з вами рахунок. Це при Зеленському вже стало нормою.

Найбільш гидке і паскудне тут те, що серед переможців «конкурсів» є структури, які попри війну всі ці роки успішно працювали на російському ринку, і на даний момент їх можна вважати більше російськими, ніж українськими. В плані патріотизму так точно.

Зокрема, відома компанія Star Media Влада Ряшина. В її доробку документальний серіал «Рюриковичі». Зараз вони знімають історичний серіал «Серце Парми» теж про якусь Пермь для російської аудиторії за участі, як вказано на їхньому ж сайті, телеканалу «Россия 1» і т.д.

Сама компанія позиціонує себе як українська і російська і має два офіси, у Москві і у Києві.

І цим друзям міністра Ткаченка «прилетіло» 6 мільйонів наших гривень на зйомки серіалів вже про український патріотизм.

Щоправда, як справедливо зазначається в матеріалі, саме поняття «патріотизму» в умовах виписано так, що під нього підпадають і «Свати».

Гроші пішли колаборантам, які будуть знімати кіно про «какую разницу».

Генератор зради, без лапок, — міністерство культури, яке очолює колишній керівник 1+1, каналу, на якому під час президентських виборів виходили найчорніші, найбрудніші фейки.

Але основна відповідальність не на ньому, як і відповідальність за недолугість в боротьбі з ковідом несе не лише Степанов. Це — Україна Зеленського, він схвалює цю політику.

І до речі у попередні роки, при Порошенку, було створено ефективну систему держфінансування кінематографу, яка швидко дала результат. Її руйнують. І держкіно у нас зараз очолює не Іллєнко-молодший, а заступниця директора кінотеатру з Запоріжжя.

https://t.me/bulavkay