Як це коментувати?

Заступник голови офіса президента Кирило Тимошенко назвав Буковель причиною спалаху коронавірусу на Прикарпатті.

«Ми очікували, що [нова хвиля] буде 5-10 лютого, але вона почалася трошки пізніше. За підрахунками пана Ляшка, нашого санітарного лікаря, це дав Буковель і іноземні туристи. І далі почало розходитися через місцеве населення», — сказав Тимошенко.

Хто несе відповідальність за це, як не президент Зеленський, який на початку січня, в день запровадження карантину, приїхав у Буковель і наробив там купу селфі. Чим тільки стимулював приїзд туди нових туристів. Ну а те,що він робив ці селфі без маски також на голову не налазить. Бо тим самим посилав сигнал — катайтеся, відривайтеся, все пофіг.

Хто несе відповідальність за спалах вірусу в регіоні, як не уряд, який в умовах введення карантину дозволив роботу гірськолижних курортів? Ще раз — уряд закривав придорожні кафешки, але дозволив роботу гірськолижних курортів з масовим скупченням людей, бо найбільший з них належить наближеному до влади олігарху.

Причинно-наслідковий зв'язок тут очевидний, прямий. Такої граничної глупоти, і такої ж відвертості, якою вона супроводжується, на рівні державного управління не пригадую.

Влада сама створила умови для поширення коронавірусу в Івано-Франківській області дозволивши роботу Буковелю, президент особисто його прорекламував.

А страждають від цього усі — люди, бізнес, медики, які піддаються додатковому ризику. І це на тлі нездатності забезпечити вакцинацію.

Коли Тимошенко вказує на Буковель, він сам забув хто туди їздив, чи думає що ми забули?

Навіть в українських умовах є всі підстави для судових звернень. Вони мають понести відповідальність за свою злочинну халатність і дурість, які мають конкретні наслідки для здоров'я людей.

Але на жаль ця історія лише одна з багатьох ілюстрацій безладу, в який занурили країну.

https://t.me/bulavkay