Ввечері п'ятниці з цікавістю слухав виступ секретаря РНБО Данилова у Шустера. Де той прямо і відверто говорив правду — війну може закінчити тільки Путін. Багато разів це повторив. І присутні в студії «слуги» не намагалися перебити його тезами про те, що варто лише припинити стріляти, і не теревеніли про перемир'я.

Майже два роки тому подібні слова попереднього президента і його оточення слухати ніхто не хотів. «А то Путін нападьот» було мемом та звинуваченням у спекуляції на війні. Борди Порошенка з Путіним висміяли під подібним же соусом. Але тепер нинішня влада заговорила в дусі Порошенка, тими ж словами, які він говорив і вже перебуваючи в опозиції.

Хтось вибачиться?

Це не єдиний момент, коли цей ефір викликав відчуття когнітивного дисонансу. Наприклад Давід Арахамія теж долучився до секти «А Порошенко не закрив телеканали». Ті телеканали, які перейовши у власність Медведчука у 18-19 роках працювали за принципом — хто завгодно, аби не Порох. А під час виборів топили за Зеленського.

Ну ладно, про те що закривати в такому разі ЗМІ під час виборчої кампанії — це наразитися на зливу звинувачень у узурпації влади і поставити сам результат виборів під сумнів, Арахамія може просто не розуміти з огляду на дівочу цнтоту, незайманість мізків у слуг народу. Але радіти закриттю тих медіа, які долучилися до приведення до влади вашої ж команди — треба зовсім не мати ніяких внутрішніх берегів.

Цікаво, що серед прихильників цієї секти є і ті, хто критикував і нападав на Порошенка за закриття російських соцмереж.

Ще одна думка бентежить — такого роду коливання у внутрішній і зовнішній політиці, які демонструє Зеленський, не є здоровими. Він шарахається зі сторони в сторону під впливом зовнішніх чинників, і з ним щарахається багатомільйонна країна. Це відбивається на її розвитку, репутації та перспективах.

Тимчасово слушна, але інфантильна, імпульсивна поведінка, від якої залежить життя людей.

Небезпечно і ризиковано.

https://t.me/bulavkay